Karnıyarık Poğaça

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
17998.jpg


Karnıyarık Poğaça

Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
125 gr sana yağı
Alabildiğince un

İç Harcı:
Maydanoz
Peynir
Üzeri İçin:
1 yumurta sarısı

Yapılışı:
1 su bardağı su ile maya karıştırılıp 5 dk beklenir. Ardından oda sıcaklığındaki yağ, süt bir tutam tuz ve şeker de eklenerek karıştırılır. Aldığı kadar un ilave edilir ve yoğrulur(kulak memesi yumuşaklığından daha sert olacak)…hamur 10dk mayalanmaya bırakılır, hamuru 20 bezeye böldükten sonra hafifçe merdaneyle dikdörtgen şeklinde açıyoruz… iç malzemeyi koyup rulo halinde sarıyoruz. Rulonun tam bitimince uç kısımdaki hamuru bıçakla birkaç yerinden kesip rulonun üstüne doğru kıvırıyoruz.180 derece fırında ortalama 25 dk. Pişiriyoruz
Startv
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst