Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler,
- 1 orta boy karnabahar
- Yarım limonun suyu
- 1 su bardağı ayçiçeği yağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 yumurta
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- Yarım su bardağı maden suyu
- 250 gr yoğurt
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
Hazırlanışı,
- Karnabaharı temizleyip çiçeklerini ayırın. Ve bir tencereye alın.
- Karnabaharların üzerlerini örtecek kadar su ve hazırladığınız limon suyunu ilave edin.
- Hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
- Pane için un, yumurta, limon suyu ve maden suyunu bir kaseye alıp iyice karıştırın.
- Karnabahar çiçeklerini önce hazırladığınız unlu karışıma sonra da galeta ununa bulayın.
- Ayçiçeği yağını derin bir tavaya alıp ısıtın. Karnabaharları ilave edip çevirerek kızartın.
- Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Servis tabağına alın.
- Sarımsakları soyup ezin. Yoğurtla birlikte çırpın. Sarımsakları yoğurda ekleyip karıştırın. Servis tabağına aldığınız karnabaharın üzerine gezdirerek dökün.
- Tereyağını küçük bir tavada eritip pul biber ve kara biber ilave ederek kavurun. Bekletmeden yoğurdun üzerine gezdirerek dökün. Taze biberiye ile süsleyebilirsiniz.