Karnabahar Çorbası-Resimli

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.405
Puan
113
karnabaharsoup.jpg


Malzemeler,

* 250 gram karnabahar
* 3 su bardağı ılık su
* 1 su bardağı süt
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı un
* 1 adet küçük boy kuru soğan
* 1 diş sarımsak
* Damak tadınıza göre tuz, baharat

Hazırlanışı,

1. Karnabaharları yumuşayıncaya kadar buharda ya da suda haşlayın.
2. Haşlanan karnabaharları süzüp soğuması için kenarda bekletin.
3. Soğanın kabuklarını soyup küçük küp şeklinde doğrayın.
4. Orta boy tencereye tereyağını alıp kızdırın.
5. Üzerine unu ekleyip, unun rengi değişene kadar kavurun.
6. Doğranmış soğanları tencereye ilave edip rengi değişene kadar kavurun.
7. 3 su bardağı ılık su ve 1 su bardağı sütü yavaş yavaş tencereye ekleyin.
8. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar hızlıca karıştırın.
9. Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak soğanlar pişene kadar çorbayı kaynatın.
10. Sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyin ve tencereye ilave edin.
11. Karnabaharları tencereye ekleyip bir taşım kaynatın.
12. Çorba tenceresini ocaktan indirip mutfak robotunda çekin.
13. Tuzunu ilave edip karıştırın ve çorba kâselerine pay edin.
14. Damak zevkinize uygun baharatlarla üzerini süsleyin.

Afiyet olsun

Notlar,

* Sütün kesilmesini önlemek için mutlaka ılık su kullanın ve tuzunu en son ekleyin.
* İsot seviyorsanız baharat olarak mutlaka isot kullanın. Karnabahar çorbasına çok yakışıyor.
* Sarımsak sevmiyorsanız eklemeyebilirsiniz.
* Çorbanın kıvamı koyu olursa, inceltmek için sıcak su ekleyebilirsiniz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst