Kariyeriniz için basit kurallar

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Yeni mezun üniversiteliler, kariyerlerine ilk adımı kafalarında en taze bilgilerle atıyorlar. Ancak çok iyi bir eğitim almanıza rağmen iş hayatında rekabet etmenizi engelleyecek faktörler olabilir. Geleceğiniz için dikkat etmeniz gereken bazı noktaları sizin için derledik.

attachment.php


Yeni bir işe başladığınızda o zamana kadar edindiğiniz her türlü beceriyi eğitiminiz ve iş bilginizin yanına koymalısınız. Çok sayıda üniversite mezunu gencin önüne geçip, sivrilmenizi sağlayacak şey hiç aklınıza gelmeyecek bir detay olabilir.

Telefonda Dikkat!
Telefonda iş konuşması yapmak son derece basit görünüyor olabilir. Ancak dikkat edilmesi gereken kurallar içeriyor. Öncelikle karşınızdakine kendinizi tanıtın ve hangi sebeple aradığınızı belirtin. Zamanının olup olmadığını sorduktan sonra konunun detaylarına girin. Eğer daha önce tanışmadığınız biriyle konuşuyorsanız nasıl olduğunu sormak gibi günlük konuşmalara girmeyin. Konuşmayı sonlandırırken "Hoşçakalın" yerine" Zaman ayırdığınız için teşekkürler" demek daha doğru olacaktır.

E-posta
E-posta yazarken yapacağınız yazım ve anlam hataları kariyeriniz için eksi puan demektir. Metnin sonunda mutlaka kurumsal kimliğinizi öne çıkaran, şirket bilgilerinizi içeren imzanıza yer verin. Profesyonel bir çalışan olduğunuzun sinyallerini verecek kelimeler kullanın. En önemlisi de, gülen yüz ve benzeri samimi kullanım alışkanlıklarınızı okul arkadaşlarınızla yazışırken kullanın.

Yemek Zamanı
İş arkadaşlarınızla ya da müşterilerinizle yemekteyken sıkı bir konuşmacı olmaktansa iyi bir dinleyici olun. İçki içilen ortamlarda kendinizi frenleyin. Unutmayın insanların kafasında oluşacak kötü izlenimi silmek çok zordur. Her zaman sizi nasıl hatırlamalarını istediğinizi düşünün ve davranışlarınızı buna göre belirleyin.
 

Ekli dosyalar

  • 374996911117.jpg
    374996911117.jpg
    18,2 KB · Görüntüleme: 30

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst