Karides güvec-resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Malzemeler
  • 300gr karides
  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Rende kaşar peyniri
  • 1 adet limon suyu
Hazırlanışı
1. Karidesi ayıklanmamış aldıysanız önce kafalarını ve ayaklarını kopartarak işleme başlamanız gerek. Kesmekten çok daha kolay oluyor ve kesmekle başa çıkmanız mümkün değil. Daha sonra da sırtındaki kabuğu bütün olarak çıkartabilirsiniz. Kuyruk kısımlarına da bastırınca, kuyruk kendiliğinden ayrılacaktır. Genellikle balıkçılar da bu kadarını ayıklıyor ve en meşakatli kısmı evde bizlere kalıyor. Bazıları bu ikinci aşamayı bilmez.
2. İkinci aşama: Kafası, kabukları ayıklanmış karidesin şimdi içindeki siyah çizginin ayıklanması gereklidir. Bu siyah çizgi de karidesin bağırsağıdır. Uzun bir zaman alır ancak yemeğin içinde bağırsak görmekten iyidir. Karideslerin sırtındanaşağı bıçak ya da kürdan yardımı ile bir çizgi halinde kesik açılır ve hemen oradaki ince uzun siyah çizgi halindeli bağırsağı çıkartılır. Hemen suya tutup yıkarsanız da işlem daha çabuklaşır.
3. Ayıkladığınız karidesleri son bir kez daha yıkayın, üzerine limon suyu sıkın. Domatesleri, sarımsakları ve biberleri küp küp kesin. Güvecin altına domates ve biber karışımından koyun. Üzerine karidesleri ve sarımsakları koyun. Tuz karabiber serpin.
4. Güveci 180Clik fırında 15 dakika bekletin. Karidesler zaten çabuk pişecektir. Üzerine kaşar peyniri serpiştirip beş dakika daha fırında bekletip, servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.

alinti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst