Kardiyovasküler Egzersiz ve Kilo Kaybı

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
Soru: Yakın zamanda bir egzersiz bisikleti aldım ve onunla çalışmaktan gerçekten zevk alıyorum. Daha önceki egzersiz kasetlerinde olduğu gibi ondan sıkılmıyorum. 5-8 pound zayıflayıp karnıma ve kalçalarıma bir ayar çekmek istiyorum. Bir egzersiz bisikleti kullanmak bana bunları sağlayabilir mi? Eğer öyleyse ne sıklıkla ve ne uzunlukta kullanmalıyım?
Cevap: İşte egzersiz bisikleti kullanmanın size sağlayacakları: kalori yakar, dolaşımı hızlandırır, sağlığı ve kalbi geliştirir ve dayanıklılığı artırır. Aynıları koşma, yürüme, merdiven tırmanma dans etme ve benzeri diğer kardiyovasküler aktivitelerde de olur. Sağlamayacağı ise şudur: Kas yapmak.
Kardiyovasküler egzersiz, gezegendeki en iyi sağlık sigortası poliçelerinden biridir. Ama kalori yakma ve kalp koruyucu etkilerine rağmen, bazı insanlar için kilo kaybı üzerindeki etkisi sınırlıdır, özellikle de diet değişikliği ile birlikte değilse. Kardiyovasküler aktivite, kilo kaybını önlemek ve kilo yönetimi için şahanedir ama tek başına kullanıldığında, kilo kaybı için mükemmel bi yöntem değildir.
Bazı insanlar her zaman yedikleri gibi yemeye devam edebilirler ve günlük ya da neredeyse günlük egzersizlere başlayarak birkaç pound kaybedebilirler. Belki siz de bu şanslı azınlıktan birisiniz. Bunun işlediği insanlar az kiloya sahip olma eğilimindedir. Ancak, çoğu insan, resmi tamamlamak için gözden geçirilmiş bir çeşit diyete ihtiyaç duyarlar çünkü kilo kaybı adına yaptığınız onca egzersiz yanlış bir diyetle kolayca hiç yapılmamış gibi olabilir.

Kasları ayarlama konuusunda, egzersiz bisikleti biraz yardımcı olabilir, özellikle de yüksek bir dirençte kullanıyorsanız. Ama çok fazlasını beklemeyin, özellikle de karın bölgelerinde. Ayarlama ve şekillendirme için gerçekten bir çeşit direnç egzersizine ihtiyacınız var. Direnç egzersizi (ağırlıklar, makineler ya da şınav gibi vücut ağırlığı egzersizleri), ****bolik oranınızı artırma avantajına sahipler. Bu şekilde dinlenme esnasında daha çok kalori yakarsınız ki bu da kilo kaybı oyununda büyük bir avantajdır.
Ne sıklıkla bisiklete binmelisiniz? Sevdiğinize göre neden her gün olmasın? Ya da haftada beş veya altı gün? Kilo kaybı için, genel sağlık ve dayanıklılık için daha azıyla idare edebileceğiniz halde haftada en az beş gün öneriyorum. Otuz dakika ya da daha fazlası benim önerimdir: Bazı günler uzun sürüşler bazı günler ise kısa sürüşler yapın ve duruma göre yoğunluğu değişsin.
Bazı insanlar, inatçı kilo kaybı düzlüğünden kurtulmanın yolunu egzersizi iki parçaya bölmekte buldular – günde iki kere, kısa egzersizler. Eğer bu sizi uyandırmıyorsa, uykudan önce bisikletle 15 dakikalık bir oturumun yağ yakma bölgesine çok yardım ettiği bilinir. Sonrasında ılık bir banyo yapın ya da duş alın, meditasyon yapın, bir şeyler okuyun ya da gevşeyin ve sonra hiçbir şey yemeden (ya da en azından karbonhidrat yemeden) yatağa gidin. Bunu sadece haftada birkaç kere bile yapsanız önemli gelişmeler olduğunu göreceksiniz. Bunu deneyin, eğlenin, aktif kalın, deneyin. Olmak istediğiniz kadar zayıf olcaksınız.



Jonny Bowden
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst