Gulbe seker

❤️ Cilveli Kahve❤️
Katılım
10 Eylül 2018
Mesajlar
1.381
Tepki
5.720
Puan
113
Konum
Bir garip diyardan
KIZLAR MERHABA


Uzun zamandır KONU açıp açmamakta kararsız kaldım.Ama açmam gerektigine inandım:)

Size kendimden bahsedim;

30 yaşında 1.71 boyunda 2 çocuk annesiyim kendimi bildim bileli çok zayıf biri olmadım hep dikkat etmek zorunda kaldım bünyem kilo almaya çok müsait. evlilik hayatına 68 kg ile başladım dikkat etmedik balayı filan hamile kaldım 3 ay sonra kızımda 73 kg ile hamile kalıp 97 kg ile Doğuma girdim ama aldığım 24 kg gerçekten çok yedim Doğum sonrası 12 kg gitti Benden emzirme döneminde tekrar 98 e çıktım o rakamı görünce çok şok oldum dur dedim kendime yeter artık yazık ve karatay diyetine başladım kızım 1 yaşında idi ve 16 kg verdim 82 kg indim tatiller filan oldu ama verdiğim kiloyu korudum daha vereyim 68 kg olayım diye çabalarken 2. Bebeğime hamile kaldığımı öğrendim madem öyle dedim 90 kg mı geçmeden hamileliği bitirmek niyetinde idim hamileliğimin 7. ayına kadar sadece 5 kg aldım daha sonra 28. Haftadan sonra birden şişmeye başladım (diyetisyen ile takip ediyordum gebeliğimi sebebini bilmiyordum ) her hafta kilo alıyordum ayda 8 kg almaya başladım gebelik ilerledikçe tartıda rakamlar hızlı şekilde artmaya başladı çok fazla ödem oldum artık ayaklarım acıyordu son Dr kontrolümde yapılan tahlilde idrarda protein çıktı ve süreç başladı preeklampsi(gebelik zehirlenmesi) olmuşum 35+6Haftada acil Doğum yaptım son 1.5 ayda 21 kg almıştım diyetisyen de bende şok olduk Tabi çok şükür bitti geçti o günler bende bebeğimde çok iyiyiz ancak benden hiç kilo gitmedi Doğum sonrası gitmemesine rağmen birde üzerine kilo aldım kendi sağlığım için vermek istiyorum bebeğimi etkilemeden Ve burada yaptığım herşeyi sizler ile paylaşmak istedim umarım kendim içinde başkaları içinde faydalı ve güzel bir günlük olur. :asikk:
 
OP
Gulbe seker

Gulbe seker

❤️ Cilveli Kahve❤️
Katılım
10 Eylül 2018
Mesajlar
1.381
Tepki
5.720
Puan
113
Konum
Bir garip diyardan
KAHVALTI :
Beyniniz hazırsa ilk kahvaltıyla başlayabilirsiniz.
Karatay Kahvaltısını doyana kadar yemelisiniz.
Sakın fazla yersem kilo alırım diye korkmayın ve malzemeden çalan müteahhit gibi davranmayın.

Ekmeksiz doyulabileceğini ilk kez göreceksiniz.
Ekmeksiz yapacağınız bu kahvaltı sizi en az 6-7 saat tok tutacak.
Ama aynı kahvaltının yanında ekmek yiyecek olursanız 3-4 saat sonra mutlaka acıkacaksınız.

Kahvaltıda reçel, bal gibi tatlı yiyecekler yeme alışkanlığınız varsa veya tatlısız yapamayan bir kişiyseniz onların yerine 3-4 adet günkurusu kayısı yiyebilirsiniz. Kayısıların içine kaymak ve ceviz de koyabilirsiniz. Bu günkurusu kayısılar sizin bütün günkü şeker ihtiyacınızı yok edecek.

Kayısı yemek istemezseniz - 1 - porsiyon glisemik indeksi yüksek olmayan taze meyve de yiyebilirsiniz.
Kahvaltınızın yanında şekersiz ve tatlandırıcısız olmak koşuluyla çayınızı veya yeşil çayınızı veya filtre kahvenizi veya sütünüzü doyana kadar için.
Karatay Kahvaltısının olmazsa olmazlarını mutlaka bitirmek durumundasınız. Bunlar :


2 adet yumurta,

Avuç içiniz kadar peynir,

En az 10 adet zeytin (30-40 adet yiyebilirsiniz, korkmayın)

1 çay bardağı kavrulmamış kuru yemiştir.

Bunların yanında isteğinize göre yeşillik, domates, biber, salatalık yiyebilirsiniz.

Sonra kahvaltıdan kalkın vedişlerinizi fırçalayın.Çünkü artık yemek yiyene kadar ağzınıza hiçbir lokma (bir adet leblebi dahi) girmemeli, sakız bile çiğnememelisiniz.
 
OP
Gulbe seker

Gulbe seker

❤️ Cilveli Kahve❤️
Katılım
10 Eylül 2018
Mesajlar
1.381
Tepki
5.720
Puan
113
Konum
Bir garip diyardan
ANA ÖĞÜN :
Yemekler arasından Karatay Sağlıklı Beslenme Kurallarına uygun olan birini seçin. Kullanılacak malzemelerdüşük glisemik indeksli olmalı, işlenmiş ve paketlenmiş olmamalı, mevsim sebzelerinden seçmeliyiz.

Menümüzde mutlaka proteinli besin olmalı. Proteinlerin de mutlaka sağlıklı yağlarla birlikte yenilmesi gerektiğini söylüyor Canan hanım, o nedenle yemeklerimizi tereyağı veya zeytinyağıyla pişirmeliyiz.

Kırmızı et, köy tavuğu veya balık olabilir.En azından baklagillerden, bitkisel protein içeren bir besin olmalı. Et, tavuk veya balık seviyorsanız işiniz çok kolay. Ana yemeğiniz bunlardan biri olabilir, tabii ızgara, haşlama, buğulama veya fırında pişirilmiş olmalı.

Yanında sebzenizi çiğ veya pişmiş olarak yiyebilirsiniz. Salata çeşitleri, zeytinyağlı sebze yemekleri arasından seçebilirsiniz.

Haftada 1-2 kez bunların yanına 2-3 kaşık bulgur pilavı ekleyebilirsiniz.

Özellikle soğuk havalarda sağlıklı malzemelerle yapılmış bir çorba da olabilir menünüzde.

Bazı kişiler eti çok sevmeyebilirler. Böyle kişiler için Türk mutfağında çok güzel etli veya kıymalı sebze yemekleri var.

Görüldüğü gibi seçenekler çok.

Karatay Sağlıklı Beslenme Modelinde ise size kimse ölçü vermiyor, ne kadar yiyeceğinizi kendiniz belirliyorsunuz.

Sağlıklı yiyeceklerden karnınız hatta gözünüz doyana kadar yiyebilirsiniz.

Sadece bulgur pilavında ölçüyü kaçırmamak gerek.
Herkesin cüssesine göre doyacağı porsiyon büyüklüğü değişiyor. Kilo verdikçe porsiyon büyüklükleriniz küçülüyor.

Eski alışkanlıklarınızın etkisinde kalmadan, damak tadınıza uygun sağlıklı yemeklerden oluşan öğününüzü iyice doyarak yediğinizde bu şekilde bir öğün daha yiyemeyecek durumda hissedeceksiniz. Baştan günde iki öğünle idare edemeyeceğinizi düşünseniz bile bu şekilde iki öğün yiyemeyeceğiniz sonucuna kendiliğinizden geliyorsunuz.

Eğer çalışıyor ve ana öğününüzü akşam evde yiyorsanız arada kuruyemiş, yoğurt, meyve gibi yiyeceklerden bir küçük öğün yapabilirsiniz.

İş yerinizde verilen ve trans yağlarla yapılmış yemekleri kesinlikle yemeyin. Ana öğününüzü öğleden sonra yediyseniz başlangıçta gece acıkabilirsiniz, o nedenle akşam 20.00'den önce küçük bir öğün yiyebilirsiniz.
 
OP
Gulbe seker

Gulbe seker

❤️ Cilveli Kahve❤️
Katılım
10 Eylül 2018
Mesajlar
1.381
Tepki
5.720
Puan
113
Konum
Bir garip diyardan
LEPTİN HORMONUNUN SALGILANABİLMESİ İÇİN NE YAPMAK LAZIM?


Bir şeyler yediğimiz zaman (tatlandırıcılı sakız bile çiğnesek) pankreasımız önce -2- saat insülin hormonunusalgılıyor. Ardından -2- saat da glukagon denen hormon salgılanıyor. Yemek yememizden 4 – 5 saat geçipinsülin ve glukagon salgıları tamamlandıktan sonra işte bizi zayıflatan LEPTİN hormonu salgılanmaya başlıyor. Leptin hormonu bizim depolarımızdaki yağları kullanarak vücudumuzun enerjisini sağlıyor. İşte biz (Karatay Sağlıklı Beslenmesini uygulayanlar) böyle fazla kilolarımızdan kurtuluyoruz.


Leptin hormonunun gündüz de salgılanmasını istiyorsak günde 2 veya 2,5 öğün yiyor olmamız öğünler arasındaki zamanı açmamız gerekiyor. Bu konuyu bir örnekle açıklamaya çalışalım.


Saat 09:00 da kahvaltı yapan bir kişinin saat 11:00 ‘e kadar insülin hormonu salgılanacak. 11:00 – 13:00 arası 2 saat de glukagon hormonu çalışıyor olacak. 13:00 – 14:00 den sonra yağlarımızı yakacak leptin hormonu devreye girebilecek. Tabii ki ağzımıza 9 dan sonra hiçbir şey atmadıysak.


13:00 – 14:00 ‘den sonra yemek yemeyi açlık hissetmeden uzatabildiğimiz her süredeleptin depodaki yağlarımızı kullanarak enerjimizi sağlıyor olacak. Saat 16:00 da yemeğimizi yiyor olursak 2-3 saat leptin sayesinde yağlarımızı yakmış olacağız. Yemeği saat 17:00 gibi yiyecek olursak bu sefer de 3-4 saat depodan yemiş olacağız.


İşte onun için 2 öğün sağlık demişler. Yeter ki bir önceki öğünümüzde yeterince ve doğru şeyler yemiş olun ve leptinin salgılandığı süre içinde beyniniz “bu kişi acıktı, yemek gelmiyor tasarruf moduna geç” sinyalini göndermemiş olması lazım.


Acıktığınız anda hemen yemeğinizi yiyin.


Sağlıklı her şeyi acıktığınız zaman yiyebilirsiniz. Bazı arkadaşlar leptin hormonunun salgılanma süresini uzatabilmek için aç kalmayı yeğliyorlar. Ancak dikkate almadıkları çok önemli bir husus var. Şayet açlık hissettiğiniz anda yemezseniz beyniniz açlık sinyalini zaten gönderdiği için sistem kendini tasarruf moduna geçirecek ve stoklardaki yağların yakımını kesecektir. Sadece kendinizi kandırabilirsiniz. O nedenle bir sonraki öğününüze kadar tok kalacak biçimde yemelisiniz. Bu birkaç kez denemeden sonra kendiliğinden oturacaktır. En fazla bir iki kez açlık hissedersiniz. Acıktığınız anda da mutlaka yiyin ki vücudunuz tasarruf moduna geçmesin. Kısaca öğünlerinizde fazla yemekten korkmayın bir sonraki öğüne kadar aç kalmaktan korkun.




Lütfen leptin hormonunuzun salgılanmasına olanak sağlayın ve günde iki öğün yemeye çalışın. İlk başlangıçta 3 öğün hatta 2,5 öğün yiyebilirsiniz ama gündüz de fazla yağlarınızı yakmak sizin elinizde.




Şunu hiç unutmayın aralarda bir şey yemeyip ağzınıza şekersiz denen tatlandırıcılı sakızlardan bile atmış olsanız beyin “bu şeker yedi” sinyalini göndererek insülin salgısını başlatacak ve o anda leptin hormonunuz faaliyette ise faaliyetine son verip yerini insüline bırakmış olacaktır.İki öğün arasında size ikram edilen en ufak bir nesneyi leptin hormonunuzun salgılanmasının devam etmesini istiyorsanız lütfen yemeyin.




Leptin hormonunun gece salgılanabilmesi için yemeğimizi en geç 19:00 – 20:00 de yiyip bitirmiş olmamız lazım. Buna göre 20:00 – 22:00 arası insülin salgılanacak, 22:00 – 00:00 arası glukagon salgılanıyor olacak ve saat 00:00 veya 01:00 den sonra da Leptin salgılanmaya başlayacak. Leptin hormonu en fazla bizim derin uykuda olduğumuz 02:00 – 05:00 saatlerde arası salgılanıyormuş.
 
OP
Gulbe seker

Gulbe seker

❤️ Cilveli Kahve❤️
Katılım
10 Eylül 2018
Mesajlar
1.381
Tepki
5.720
Puan
113
Konum
Bir garip diyardan
Evet arkaşdaşlar sağlıklı huzurlu kendinden emin fit hatun olmak mı istiyoruz
EVETTTT:ponpon::ponpon::ponpon::ponpon:
Hadi buyrun gelin hep beraber sağlıklı sıkılmadan mutlu bir şekilde diyet kardeşliği yapalım ben burdayım
Epey verecek kilom varda :evet:
 
OP
Gulbe seker

Gulbe seker

❤️ Cilveli Kahve❤️
Katılım
10 Eylül 2018
Mesajlar
1.381
Tepki
5.720
Puan
113
Konum
Bir garip diyardan
A54E1CF4-CFCF-4A41-B41C-A43C9CDBF901.jpeg
 
OP
Gulbe seker

Gulbe seker

❤️ Cilveli Kahve❤️
Katılım
10 Eylül 2018
Mesajlar
1.381
Tepki
5.720
Puan
113
Konum
Bir garip diyardan
Bu Arada ben kan tahlillerimi yaptırdım tsh değerlerim problemli çıktı 25.58 metabolizmam durmuş şimdi ilaç takviyesi alıyorum pazertesi günü tekrar kan tahlili vereceğim ilaç dozu ayarlanacak 13 gün önce vermiştim kan
 
OP
Gulbe seker

Gulbe seker

❤️ Cilveli Kahve❤️
Katılım
10 Eylül 2018
Mesajlar
1.381
Tepki
5.720
Puan
113
Konum
Bir garip diyardan
Canan Karatay a göre uyandığımız saatten engel 2 saat sonraya kadar kahvaltımızı bitirmemiz gerek neden mi ?
Çünkü metabolizmamız yediklerimiz sonrası 5 km koşmuş gibi çalışmakta.

Mesela saat 7 de uyandıysak saat 9 a kadar kahvaltımızı bitirmemiz gerekli...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst