incitanemtuana
Daimi Üye

Malzemeler:
- 3 adet elma (Küp doğranmış)
- 1 su bardağı ceviz (İri dövülmüş)
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 2 adet muz
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay bardağı su
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı tozeker
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1/2 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Yeşil fıstık
- Karemel
- Muz
- Ön hazırlık olarak elmaların kabuklarını soyuyoruz, dilimledikten sonra küp küp doğruyoruz.
- Üzerine yarım limon sıkıyoruz. (Kararmaması için)
- Tavaya elmaları koyuyoruz, üzerine toz şekeri, yarım çay bardağı suyu koyuyoruz.
- Sonra üzerine kuruüzümleri yıkayıp ilave ediyoruz.
- Üzümler ve elmalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra tarçın ilave ediyoruz.
- Pişen elmaları borcama yayıyoruz.
- Üzerine iri dövülmüş cevizleri serpiyoruz.
- Muzun bir tanesini küp küp doğrayıp cevizlerin üzerine serpiyoruz.
- Diğer tarafta tencereye sütü, tozşekeri, unu, yumurtayı katıp mikserle çırpıp ocağa koyuyoruz.
- Karıştırarak pişiriyoruz.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz.
- Pişen muhallebiyi elmaların üzerine boşaltıyoruz.
- Üzerini düzelttikten sonra muz, yeşil fıstıkla süslüyoruz.
- Karemel için 1 çay bardağı toz şekeri, yarım çay bardağı suyu karıştırarak (rengi karemelize olana kadar ) pişiriyoruz.
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ karıştırıp muzların üzerine gezdiriyoruz.
- Soğuduktan sonra servis yapıyoruz.