Karamelli Elmalı Muhallebili Tatlı-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
karamelli_elmali_muhallebili_tatli_enfesyemektarifi_00.jpg


Malzemeler:
  • 3 adet elma (Küp doğranmış)
  • 1 su bardağı ceviz (İri dövülmüş)
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 2 adet muz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay bardağı su
Kreması İçin:
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tozeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
Karamel İçin:
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri Süslemek İçin:
  • Yeşil fıstık
  • Karemel
  • Muz
Yapılışı:
  • Ön hazırlık olarak elmaların kabuklarını soyuyoruz, dilimledikten sonra küp küp doğruyoruz.
  • Üzerine yarım limon sıkıyoruz. (Kararmaması için)
  • Tavaya elmaları koyuyoruz, üzerine toz şekeri, yarım çay bardağı suyu koyuyoruz.
  • Sonra üzerine kuruüzümleri yıkayıp ilave ediyoruz.
  • Üzümler ve elmalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra tarçın ilave ediyoruz.
  • Pişen elmaları borcama yayıyoruz.
  • Üzerine iri dövülmüş cevizleri serpiyoruz.
  • Muzun bir tanesini küp küp doğrayıp cevizlerin üzerine serpiyoruz.
  • Diğer tarafta tencereye sütü, tozşekeri, unu, yumurtayı katıp mikserle çırpıp ocağa koyuyoruz.
  • Karıştırarak pişiriyoruz.
  • Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz.
  • Pişen muhallebiyi elmaların üzerine boşaltıyoruz.
  • Üzerini düzelttikten sonra muz, yeşil fıstıkla süslüyoruz.
  • Karemel için 1 çay bardağı toz şekeri, yarım çay bardağı suyu karıştırarak (rengi karemelize olana kadar ) pişiriyoruz.
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ karıştırıp muzların üzerine gezdiriyoruz.
  • Soğuduktan sonra servis yapıyoruz.
ALINTI
 
O

ozge191

Misafir
tadı gerçekten çok güzel oluyor herkesin yemesini tavsiye ederim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst