Karamelize Soganli Tavuk ve Kabak Begendi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
kabak+be%C4%9Fendi.JPG


İsterseniz tavuk yerine, et sote veya köfte ile de yapabilirsiniz.

Beğendi için malzemeler :
© 4 adet kabak
© 1 yemek kaşığı un
© 2 yemek kaşığı zeytinyağı
© ½ veya 1 çay bardağı süt
© 100 gr. kaşar
© Tuz

Tavuk için malzemeler :
© 500gr. tavuk göğsü
© 4 büyük soğan
© 1 çay kaşığı toz şeker
© Baharatlar (Birer tutam tuz,kimyon, karabiber, köri, yenibahar)
© 1 yemek kaşığı soya sosu
© 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kabakları ortadan ikiye kesin, bıçakla üzerlerine birkaç kesik atın, 1 su bardağı su koyup haşlayın.Hafif dibi tutabilir, böylece közlenmiş tadı oluyor. Pişen kabakları rondodan geçirin. Ayrı bir tencereye zeytinyağı ve unu koyun. Pembeleşince içine kabakları ve tuzunu ekleyin. Önce yarım çay bardağı süt ilave edin, karıştırın, kıvamı koyu olursa yarım çay bardağı daha süt ilave edin. Kıvama gelince kaşarı ekleyin, ocaktan alın.

Soğanları ve tavukları uzun uzun jülyen doğrayın. Yağı ve soğanları tavaya koyun, kavurmaya başlayın, pembeleşince 1 çay kaşığı toz şekeri koyun. Soğanlar karamelize olunca tavukları ekleyin. Tavuklar pişmeye başlayınca soya sosunu ve baharatları ekleyin. Pişince ocaktan alın.

Tabaklara önce kabak beğendiyi üzerine tavukları koyup servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst