Karamelden Pasta Süsleri-Resimli anlatim

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre





Artık evinizde de butik pastalardaki gibi süsler yapabileceksiniz. Eliniz alışıncaya kadar, biraz zorlanabilirsiniz; ama yılmazsanız çok hoş süslemeler yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 su bardağı toz şeker
- Üzeri yağlanmış yuvarlak tahta bir kaşık sapı


Yarım su bardağı toz şekeri, kalın tabanlı bir tencerede, orta harlı ateşe koyun. Arada bir karıştırarak, şekerin erimesini sağlayın. Şeker kahverengi-altın rengi karışımı bir hale gelmeli.


Ardından kalan yarım su bardağı şekeri de, erimiş şekerin içine katın ve yavaşça karıştırın. Önceleri biraz koyu kıvamlı ve pütürlü gibi gelebilir, ama bir süre sonra kıvamı çok incelecektir.


Şeker iyice sıvılaşana ve koyu kahve bir renk alana kadar pişirmeye devam edin. Zaten ortama karamel kokusu yayılacaktır. Resimdeki hale gelince, daha fazla ateşte tutmayıp bir kenara alın. Çok da fazla tutarsanız acılaşacaktır. Şimdi en önemli kısım geliyor: Şekeri soğutmak. Oda sıcaklığına bağlı olarak 5-10 dakika boyunca soğutmak gerekebilir. Şekerin koyu bir kıvama gelmesini istiyoruz. Yani içine bir kaşık soktuğumuzda, kaşığı kaldırmak zor olmalı. Ama şekil veremeyeceğimiz kadar da sert olmamalı.


Şekeriniz çalışılabilecek bir kıvama geldiğinde, çevresine şekeri saracağınız kaşık sapını sıvı yağ ile iyice yağlayın. Bir kaşık ile, şekeri sapın çevresine sarın. Arada koparsa, koptuğu yerden yine başlayın. Bittikten sonra biraz sertleşmesini bekleyin ve çok dikkatle saptan ayırın.

ALINTI
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
jur65y4om9.png
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Bu süsler harika duruyor ama yetenek lazim sanirim bunu yapmaya. -rgulu
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst