Karamel Dolgulu Kurabiye Tarifi

gül34

Üye
Katılım
28 Eylül 2014
Mesajlar
81
Tepki
31
Puan
18
Konum
istanbul
Malzemeler - 1 Çay kaşığı Kabartma Tozu
- 1 Yemek kaşığı Kakao
- Yarım Su bardağı Pudra Şekeri
- 100 Gr Tereyağı
- Yarım Çay kaşığı Tuz
- 2 Su bardağı Un
- 2 Adet Yumurta

Dış Malzemesi - Yarım Su bardağı Fındık Kırığı
- 1 Adet Yumurta Akı

Karameli İçin - 2 Yemek kaşığı Krema
- 1 Yemek kaşığı Tereyağı
- Yarım Su bardağı Toz Şeker

Hazırlanışı Kurabiye hamurunu elinizle veya bir hamur yoğurucu yardımıyla hazırlayın. Hamuru buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Hamuru 1 lira büyüklüğünde bir fitil hazırlarmış gibi elinizin altında ileri geri yuvarlayın. Üzerine yumurta beyazı sürün ve fındığa bulayın. Hamuru 2 cm kalınlığında kesin ve aralarında boşluk bırakarak fırın tepsisine dizin. İşaret parmağınızla iyice bastırarak ortalarına çukur açın. 180°C’ye önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 16-18 dakika pişirin ve soğutun. Karameli hazırlamak için, şekeri karemelize edin ve ocaktan alın. Krema ve tereyağı’nı ekleyip karıştırın. Sosu soğumaya bırakın. Pişen kurabiyelerinizin ortasına birer çay kaşığı koyarak servis edin. Afiyet olsun
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst