Kara üzüm tam bir sağlık deposu!

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEYEN BU BESİNİ NASIL TÜKETMELİYİZ?

15247.jpg


Prof. Dr. Turan Karadeniz, farklı aromasıyla dikkat çeken kokulu kara üzümün vücuttaki kanser yapıcı bileşikleri bloke ettiğini açıkladı. Karadeniz, aynı zamanda cildi güzelleştiren ve hızlı kilo vermeye yardımcı olan bu besinin tüketilmesine yönelik bilgi de verdi.

Turan Karadeniz, özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi'nin yağışı fazla olan nemli bir bölge olduğunu ve bu bölgeye özgü kokulu üzüm çeşidi yetiştirildiğini kaydederek, vatandaşların kokulu üzümü, ağaçlara sararak ya da evlerinin bahçelerinde yetiştirdiğine dikkat çekti.

Kokulu kara üzümün etkili bir kimyasal bileşimi olduğunu vurgulayan Karadeniz, şöyle devam etti: "Bu yönüyle kokulu üzümün vücuttaki kanser yapıcı bileşikleri bloke edici özelliği bulunmakta. Bu üzümde potasyum, demir ve magnezyum oldukça fazla. Bu anlamda da kıymetli bir üzüm çeşidi. Kilo problemi olan insanların hızlı bir şekilde kilo atmasına yardımcı oluyor. Üzüm kürü de yapılabilmektedir. Sabah, öğle ve akşam vakti birer bardak üzüm suyu içilmeli. Akşam ayrıca üzüm bir salkım şeklinde yenebilir. Bu şekildeki kokulu üzüm kürünün 3-4 günlük diyet programı izlenildiğinde vücuttaki toksinleri atıcı özelliği bulunmakta ve kilo problemi olan kişilerde ciddi anlamda kilo kaybı söz konusu olmaktadır. Cildi güzelleştirici ve tazeleştirici özelliği de var. Maskesi yapılarak cilde faydası görülecektir."

Pekmezi de içeceği de sağlıklı!

Üzümün bir aylık dönemde taze tüketilebildiğini dile getiren Karadeniz, farklı saklama koşullarında kış mevsiminde de tüketildiğini anlattı. Prof. Dr. Karadeniz, kokulu üzümün derin dondurucularda muhafaza edilebildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Bu şekilde kış mevsiminde kaynatılarak tüketilebilir. Pekmezinden de içecek hazırlanabilir. Balığın yanında içecek şeklinde tüketiliyor. Pekmezde yoğun olarak mineraller bulunmakta. Bu anlamda hem kan yapıcı hem de hararet giderici özelliği oluyor. Böylelikle bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Aynı zamanda sucuklu mamulleri yapılan kokulu üzüm, bölgemizde tatlı çeşitlerine de eklenerek farklı lezzetler sunuluyor."

İHA
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
"Vücuttaki kanser yapıcı bileşikleri bloke edici özelliği..." vay bak sen şu üzüme :interest: bir ara kilo almak için kahvaltıda sürekli suyunu içiyordum :icelim:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst