Kar Lokumu- Denenmis

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.320
Aksam incitanemtuana´nin paylastigi Kar Lokumu´nu yaptim. damla sakizi bulamadigim icin ben tarifi yari yariya yaptim. tadi güzel olmazsa diye korktum acikcasi ama harika oldu.

MALZEMELER:

60 gr margarin
4,5 yemek kaşığı un
500 litre süt
4,5 yemek kaşığ toz şeker
1 paket vanilya

üzeri için hindistan cevizi

yapilisi:
yagi tencerede eritin. unu yag ile birlikte kavurun. kavrulan una süt ve vanilya sekerini ilave edip kaynayana kadar karistirin. kaynayan süte sekeride ilave edip 2 dakika kadar kaynatin. 2- 3 dakika beklettiginiz karisimi, icine birazcik su koydugumuz uzun su bardaklarina doldurun. buzdolabinda bir gece bekletin.
muhallebiyi bardaklardan cikarmadan önce üstüne biraz su dökün. yavasca cikardigimiz muhallebiyi istediginiz kalinlikta kesin. keserken bicagi islatirsak kesimi kolaylastiririz. her parcayi hindistan cevizine bulayin.

orjinal tarifini burdan bulabilirsiniz:Kar Lokumu-Resimli

2h2icmr.jpg

Ekli dosyalar

• 2h2icmr.jpg
    2h2icmr.jpg
    52,2 KB · Görüntüleme: 53

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
tekrar ellerine emegine saglik tatlim
sayende gaza geldim ve bende yaptim
suan bardaklara doldurdum
sogumasini beklicem
ben böyleyim sevdigim biri deneyip paylastimi daha bir güvenle denemeye kalkiyorum
bende paylasicam insaallah senin topiginde tatlimi canim:hhhhhh:

OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.320
tekrar ellerine emegine saglik tatlim
sayende gaza geldim ve bende yaptim
suan bardaklara doldurdum
sogumasini beklicem
ben böyleyim sevdigim biri deneyip paylastimi daha bir güvenle denemeye kalkiyorum
bende paylasicam insaallah senin topiginde tatlimi canim:hhhhhh:
cok tesekkür ederim canim. asil sen sagol sayende yeni bir tatli ögrendim
tatlini burdan paylasirsan cok sevinirim canim :eek:
-alkis Harikasınız hanımlar,ne güzel bir paylaşım...
Buradan aldığın tarifi yapıp eklemen çok güzel
Ellerine sağlık:hhhhhh:

tesekkürler birtanem. -alkis

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
evet bende deneyenler arasindayim
fakat utanarak yaziyorum ki basarili olamadim
tadi nefisti ben damla sakizida koydum
fakat bardaktan cikaramadigim icin kasiklayarak yedik:utananbeceriksizincismili:
acaba diyorum bardaklar islatilmasi gerekiyodu ya ben islatip ters cevirdim fazla suyu aksin diye ondanmi cikmadi bilmem
ama pes etmicem ve en kisa zamanda yine denicem ve basarili bir resminide paylasicam:eek::hhhhhh:

OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.320
ben dibine birazcik su koydum ve onun üstüne muhallebiyi döktüm. cikarmadan önce yine üstüne su akittim biraz, ondan sonra bardaktan cikardim canim. sulu olacak diye korkma sulu olmasi bardaktan kolay ciksin diye.:hhhhhh:

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.375
bu karlokumu tarifini bende yaptım hatta hala telefonumda resimli şekilde duruyor ama diğer arkadaşlarım yaptığı için ben eklemedim şukadar söyliyeyim harika bir lezzet başıma iş aldım aynı zamanda çocuklarım ve eşim sürekli karlokumundan istiyorlar ilk yaptığım günden beri okadar çok yaptımki artık ustası oldum diyebilirim tarifin:kptmya::kptmya:

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.273
Aksam incitanemtuana´nin paylastigi Kar Lokumu´nu yaptim. damla sakizi bulamadigim icin ben tarifi yari yariya yaptim. tadi güzel olmazsa diye korktum acikcasi ama harika oldu.

MALZEMELER:

60 gr margarin
4,5 yemek kaşığı un
500 litre süt
4,5 yemek kaşığ toz şeker
1 paket vanilya

üzeri için hindistan cevizi

yapilisi:
yagi tencerede eritin. unu yag ile birlikte kavurun. kavrulan una süt ve vanilya sekerini ilave edip kaynayana kadar karistirin. kaynayan süte sekeride ilave edip 2 dakika kadar kaynatin. 2- 3 dakika beklettiginiz karisimi, icine birazcik su koydugumuz uzun su bardaklarina doldurun. buzdolabinda bir gece bekletin.
muhallebiyi bardaklardan cikarmadan önce üstüne biraz su dökün. yavasca cikardigimiz muhallebiyi istediginiz kalinlikta kesin. keserken bicagi islatirsak kesimi kolaylastiririz. her parcayi hindistan cevizine bulayin.

orjinal tarifini burdan bulabilirsiniz:Kar Lokumu-Resimli

2h2icmr.jpg

Ay bu tatlının tarifini görünce hep yapmak istiyorum ya çok leziz birşey ellerine sağlık sende çok güzel yapmışsın canım....

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar