Kanserin çaresi havuç

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.293
Tepki
83.530
Puan
113
Konum
İstanbul
345995800660.jpg


Kanserin çaresi havuç
Günde 3 havuç kanseri kovar...

Havuç deyip geçmeyin... Günde sadece 3 tane yemek kalbi koruyor, kanseri kovuyor; 2 tanesi ise kolesterolü yüzde 20 oranında düşürüyor. Ayrıca erken yaşlanmayı ve kataraktı da engelliyor...

Son yıllarda kanser vakaları çığ gibi artarken; Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, bu amansız hastalıktan korunmak isteyenlere havuç yemelerini önerdi. Meme kanserinden akciğer kanserine kadar birçok kanser türüne yakalanma riskini azaltan havuç aynı zamanda kolesterolün de ilacı. Prof. Dr. Mocan, havucun yararlarını şöyle anlattı...

Sadece günde üç havuç yemek sizi hem kardiyologdan hem de onkologdan uzak tutmaya yarayabilir. İçeriğindeki beta-karoten nedeniyle güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Vücuttaki hücre hasarını önlemekle kalmaz ayrıca erken yaşlanmayı ve katarakt oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Lif bakımından zengin olan havuç ayrıca kalsiyum pektat adlı kolesterolü düşürdüğü kanıtlanan bir çeşit çözülebilir lif de içerir. Araştırmalar da göstermiştir ki günde iki tane havuç yemek kolesterolü yüzde 20 oranında düşürüyor. Havuç aynı zamanda akciğer, ağız, gırtlak, mide, bağırsak, mesane, prostat ve meme kanseri gibi bir çok kanser çeşidine yakalanma riskini azaltıyor. ;

CİLDİ GÜZELLEŞTİRİYOR
A vitamini sağlıklı bir cilt için gereklidir. Ancak A vitamini yüksek dozlarda alınmamalıdır. Bu nedenle özellikle havuç, kuru kayısı cilde oldukça faydalıdır. Tuzlu yiyeceklerden sakının. Tatlı patates, yeşil yapraklı sebzeler ve kayısı, istiridye, buğday tohumu, fasulye ve yoğurt tüketin. Sağlık veren çinko deri için de mükemmel fayda sağlar. İstiridye, fasulye, buğday tohumu çinkodan zengin gıdalardır. Yoğurdun içerisinde bulunan dost bakteri acidophilus, cildin temizlenmesine de yardım eder.

CANAN KARATAY DEMİŞTİ Kİ...
İki dilim ekmek, 2 çorba kaşığı toz şekerden daha fazla kan şekerini yükseltiyor. Ekmek yerine buğday, mercimek, ceviz tercih edin. Ekmek yiyince hem şeker hem de tansiyon çıkıyor. Vitaminden bahsediyorlar.
O kadar ateşte pişen ekmekte B vitamini mi kalır? Ekmek bağımlılıktan başka bir şey değildir.

YEDİKLERİNE DİKKAT ET SİVİLCELERİ DERT ETME!
Akne, ergenlik çağının hatta genç yetişkinlerin en büyük dertlerindendir. Yağ bezeleri ya da kıl foliküller tarafından üretilen sebum adlı maddenin aşırı üretimi nedeniyle oluşur. Gözenekler sebum ile tıkandığında siyah noktalar, sivilceler ve püstüller (irinli sivilce) oluşur. Yediğiniz yiyeceklerle aknelerden kurtulmak mümkün. Burada da tüketilmesi gereken gıdalarda başı havuç çekiyor.

EKMEKSİZ YAŞANMAZ
"Hiç ekmek yememek sağlıklı değildir. Çünkü ekmekte B vitamini dahil çeşitli vitaminler vardır. Eğer bir ekmeğin dışı kızarmış yanık, içi hamurumsu ise hızlı pişmiş demektir. Bu ekmeklerin kabuk kısımları sağlığa zararlı olacağından tüketilmemelidir. Tam buğday, kepekli, tam tahıl, çavdar ve mısır ekmeği günde 3-4 dilim yenebilir."

Sabah
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst