Kanser yapan hatalar

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
844440232729.jpg


Kanser yapan hatalar

Kendinize çok iyi baksanız da beklenmedik bir şekilde, kansere yakalanabilirsiniz. Çünkü sağlıklı olduğunu düşündüğünüz bazı alışkanlıklar da kansere yol açabiliyor

YANLIŞ DİŞ FIRÇALAMA
Ağızda bakteriler ürer, plak oluşur ve iltihaplanma başlar. Bu da, vücudun herhangi bir yerinde kanser oluşması ihtimalini artırır. Adet dönemi ve menopozda hormonal değişiklikler meydana geldiği için kadınlarda diş eti hassasiyeti ve iltihaplanma daha çok görülür. Bu nedenle diş fırçalama ve diş ipi kullanma işlemlerini doğru bir şekilde uygulamalısınız.

AZ UYKU
Günde 6 saatten az uyku uyuyan kişilerde kolon kanserine neden olan poliplerin üreme riski yüzde 50 artıyor. 6 saatten daha az uykuyla çalışan vücut yeteri kadar melatonin salgılayamıyor; melatonin ise, hücreleri onaran ve kanseri uzak tutan bir anti-oksidan görevi görüyor. Çözüm geç kalkmak değil erken yatmak.

AZ YAĞLI YİYECEKLER
Az yağlı ürünlere yağın yerini tutması için sağlıksız olan işlenmiş karbonhidrat ve basit şekerler koyuluyor. Bunlar ise kansere neden oluyor. Unutmayın ki, diyet diye satılan yağsız ürünler aldığınızda, kansere karşı koruyan omega-3 gibi iyi yağları alamıyorsunuz. Tam yağlı yiyecekleri tercih edin.

ÖĞÜN SAATLERİ
Düzenli bir şekilde yemek yerine her gün farklı saatlerde yemek yerseniz vücudunuz stres moduna girer. Bu da stres hormonu salgılanmasına neden olur. Yüksek seviyedeki stres hormonu ise kanser riskini artırır. Öğünlerinizin saatlerini düzenli bir şekilde ayarlayın.

FAZLA E VİTAMİNİ
Akciğer kanserini engelleyen E vitamini aşırı kullanıldığında DNA'ya zarar vererek kanser gelişmesine neden olabilir. Ispanak, kabak, lahana, marul gibi yeşil sebzelerde ve kuruyemişlerde çok bulunur.

Takvim

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst