Kandil Simidi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
kandil-simidi-tarifi-6845020.Jpeg


Kandil simidi tarifi

Ev yapımı Kandil simidiniz pastanedekilerin tadını aratmayacak. Artık kandil simidinizi kendi mutfağınızda, kendi ellerinizle yapın diye nefis kandil simidi tarifi bizden.

Kandil simidi malzemeleri:

6 bardak un
150 gram margarin
1/2 bardak sıvı yağ
1 bardak süt
2 kaşık şeker
1 çay kaşığı tuz
1 kaşık mahlep
Kabartma tozu

Üzerine:
Süt
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Kandil simidi yapılışı:

Eritiğiniz margarini diğer malzemelerle yoğurma kabına alıp yoğurmaya başlayın. Kıvam alınca streç filmle sarıp buzdolabına kaldırın. 30 dakika beklettikten sonra merdaneyle un serperek açın. Yuvarlak kalıp ya da bardak yardımıyla yuvarlaklar kesip ortasına da daha küçük bir kalıpla yuvarlak delik açın.

Bir kısmını o şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otuyla süsleyin. Geri kalanını da önce süte sonra susama batırarak dizin. 170 derecede önceden ısıttığınız fırında pişirin.

Afiyet olsun!
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst