Kalpli Elmalı Turta Tarifi- bitter
Malzemeler;
125 gram margarin eritilmiş.
1 su bardağı pudra şekeri.
1 su bardagı süt.
1 paket kabartma tozu.
Aldıgı kadar un.
İç Harcı;
4 Elma.
Tarçın.
Yapılışı;
Margarini eritiyoruz.
Süt pudra şekeri kabartma tozu çırpıyoruz.
Aldıgı kadar un ekleyip yoguruyoruz.
Daire şeklinde açıyoruz hamuru.
1 parça ayırıyoruz.
İç Harcı;
Elmaları soyup rendeliyoruz.
2 tatlı kaşığı tarçınla tavada kavuruyoruz.
Daire şeklinde açtığımız hamuru turta kalıbına yerleştiriyoruz.
Üzerine elmalı harcı yayıyoruz.
Üzerine ayrılan hamuru açıp kalpli kalıpla kesiyoruz.
Kalpleri üzerine yerleştirip fırına veriyoruz.
(35 dakika) pişiriyoruz.
Afiyer Olsun
Malzemeler;
125 gram margarin eritilmiş.
1 su bardağı pudra şekeri.
1 su bardagı süt.
1 paket kabartma tozu.
Aldıgı kadar un.
İç Harcı;
4 Elma.
Tarçın.
Yapılışı;
Margarini eritiyoruz.
Süt pudra şekeri kabartma tozu çırpıyoruz.
Aldıgı kadar un ekleyip yoguruyoruz.
Daire şeklinde açıyoruz hamuru.
1 parça ayırıyoruz.
İç Harcı;
Elmaları soyup rendeliyoruz.
2 tatlı kaşığı tarçınla tavada kavuruyoruz.
Daire şeklinde açtığımız hamuru turta kalıbına yerleştiriyoruz.
Üzerine elmalı harcı yayıyoruz.
Üzerine ayrılan hamuru açıp kalpli kalıpla kesiyoruz.
Kalpleri üzerine yerleştirip fırına veriyoruz.
(35 dakika) pişiriyoruz.
Afiyer Olsun