MALZEMELER:
1su bardağı toz şeker
1su bardağı süt
1su bardağı sıvı yağ
1paket vanilya
1paket kabartma tozu
aldığı kadar un(ele yapışmayacak şekilde)
ŞERBETİ İÇİN:
5 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
yarım limon
YAPILIŞI:
İlk önce şerbetini kaynatıp ,içine yarım limon ilave edip soğumaya bırakıyoruz;
Daha sonra kalburabastımızı yapmak için,1 su bardaği toz şekeri ,1 su bardağı sütü,1 su bardağı sıvı yağı bir kaseye koyup karıştırıyoruz;içine vanilya ve kabartma tozunu da katıp un ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz.Hamur elimize yapışmayacak hale gelince elimizle şekil verip rendeye bastırıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.Fırından çıkardığımız kalburabastılar henüz sıcakken üzerine soğumuş şerbeti döküyoruz.
İsterseniz hamurun içine fındık kırığı veya ceviz de koyabilirsiniz,ben fındık kırığıyla üzerini süsledim.afiyet olsun
Moderatörün son düzenlenenleri: