Kalburabastı

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.343
kalburbastı.jpg

MALZEMELER:

1su bardağı toz şeker

1su bardağı süt

1su bardağı sıvı yağ

1paket vanilya

1paket kabartma tozu

aldığı kadar un(ele yapışmayacak şekilde)

ŞERBETİ İÇİN:

5 su bardağı toz şeker

6 su bardağı su

yarım limon

YAPILIŞI:

İlk önce şerbetini kaynatıp ,içine yarım limon ilave edip soğumaya bırakıyoruz;

Daha sonra kalburabastımızı yapmak için,1 su bardaği toz şekeri ,1 su bardağı sütü,1 su bardağı sıvı yağı bir kaseye koyup karıştırıyoruz;içine vanilya ve kabartma tozunu da katıp un ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz.Hamur elimize yapışmayacak hale gelince elimizle şekil verip rendeye bastırıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.Fırından çıkardığımız kalburabastılar henüz sıcakken üzerine soğumuş şerbeti döküyoruz.

İsterseniz hamurun içine fındık kırığı veya ceviz de koyabilirsiniz,ben fındık kırığıyla üzerini süsledim.afiyet olsun
attachment.php

Moderatörün son düzenlenenleri:

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.299
Ellerine sağlık Fera abla,daha önce yapmıştım kalbura bastı

Rendenin üzerine bastırmıştım fırına sürmeden önce hoş bir görüntü oluyor,adını da burdan alıyor.

Tadı da çok güzel:eek:

OP
ferah

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.343
teşekür ederim canım,bu aslında rendebastı oldu:Dfındığı hamurun içine atacaktım benim kızlar itiraz etti :)aslında öyle daha lezzetli oluyor:eek:

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.487
Ellerine sağlık ablam, ben şerbetli tatlı sevmediğim için hiç yapmadım:) Ama annem, annneannemla bolca yapar ve kalbura basarlar:D Güzel ve şık bir görüntü oluyor o şekilde de; ama snin ki de çok hoş olmuş

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.321
Ben hic yemedim kalburabasti, eminim güzeldir. Ben serbetli tatlilara bayilirim.

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.389
Elinize sağlık ben çok severim bu tatlıyı birde içinde ceviz yanında da kaymak yada dondurma oldumu al sana lezzet patlaması :catalbicak:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar