Kalbuni pilavı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
albuni-pilav_1cfa6658-5eab-4f2a-b690-5db55fa58b8f_14_6E8512F5-009A-413C-A7BB-A4FAF99BE5A3.jpg


Kalbuni pilavı

450 gr. baldo pirinci (2 su bardağı)
50 gr. kuşüzümü (ı/4 su bardağı)
50 gr. razakı üzüm
75gr. izmirsiyahı
500 gr. kıymalık kuzu eti (fındık büyüklüğünde parçalar biçiminde kesilmiş)
1 it. et suyu (4 su bardağı) -150 gr. tereyağı (10 çorba kş.)
50 badem (haşlanıp, kabukları soyulmuş)
50 gr. antepfıstığı
Tuz
1/3 çay kş. tarçın
1/3 çorba kş. kakule (tohumları çıkarılıp, dövülmüş)

Yapılışı

Pirinci ayıklayın. Soğuk su ile üç su yıkayıp bulanık, nişastalı suyunu dökün. Yıkama suyu berraklaşınca pirinci bir süzgece çıkarıp süzdürün. Kuşüzümlerini bir tel süzgecin içine koyup, sertçe ovalavarak saplarının ayrılmasını sağlayın. Yıkayıp, süzdürün ve soğuk suva koyarak biraz şişmeye bırakın. Diğer üzümleri de ayıklayıp, vıkavın ve süzdürün. Tencereye etleri koyup, üzerlerine 3 çorba kaşığı et suyunu eklevin. Etler suyu çekip kızarıncaya kadar kavurarak pişirin. Tavada 3 çorba kaşığı tereyağını eritin. Yağ kızınca bademi ve antepfıstığmı katıp bademler sararıncaya kadar kızartın. Razakı üzümü, kuşüzümü ve izmir-siyahını katıp karıştırın. Tavayı ateşten alın. Yıkanmış pirinci, kalan et suyunu, ardından da tavadaki kavrulmuş fıstık, badem, üzüm karışımını tenceredeki etlerin üzerine boşaltın. Tuzunu ayarlayıp bir taşım kaynatın. Karıştırıp, ateşi kısın ve kapağım kapatıp pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Tavada kalan tereyağını eritin. Yağ kızınca pişmiş pirinçlerin üzerine döküp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirerek pilavı ateşten alın.Pişen pilavı tahta bir kaşıkla pirinçleri ezmemeye özen göstererek karıştırıp, sahanlara boşaltın. Üzerine tarçın ve dövülmüş kakule serperek servis yapın.

Alıntı
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Epey içerikli şenlikli bir pilav.Bademli pilavı seviyorum ama diğer malzemeleri tercih etmezdim sanırım :acep:

Ayyy ... :dusun: Biri yapsada tadına baksak :ninni:
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Ben pilavda kus üzümü felan hic yemedim, aslinda bir kere olsun tatmayi istiyorum. :sila:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst