T
tugceyildiz
Misafir
MALZEMELER
150 gr Amerikan pirinci
300 ml su
300 gr kalamar
1 soğan, rendelenmiş
40 gr margarin
150 gr mantar
1 diş sarmısak
200 g kereviz sapı ince doğranmış
Taze çekilmiş karabiber
1 lt tavuk suyu
300 gr domates, kabuğu çıkarılmış ve ince doğranmış
100 gr. brokoli
1 tutam taze fesleğen doğranmış
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Pirinci tencereye alıp suyunu ve tuzunu ekleyip haşlayın. Diğer tarafta soğanı yağ ile kavurun. İçine kalamarı, sarımsağı, kereviz sapını ekleyip 3 dakika karıştırarak kavurun. Daha sonra tuzunu, tavuk suyunu, domatesi ve brokoliyi ve pirinci ekleyip 8 dakika kaynatın. İçine en son fesleğeni ekleyip ateşi kapatın.
150 gr Amerikan pirinci
300 ml su
300 gr kalamar
1 soğan, rendelenmiş
40 gr margarin
150 gr mantar
1 diş sarmısak
200 g kereviz sapı ince doğranmış
Taze çekilmiş karabiber
1 lt tavuk suyu
300 gr domates, kabuğu çıkarılmış ve ince doğranmış
100 gr. brokoli
1 tutam taze fesleğen doğranmış
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Pirinci tencereye alıp suyunu ve tuzunu ekleyip haşlayın. Diğer tarafta soğanı yağ ile kavurun. İçine kalamarı, sarımsağı, kereviz sapını ekleyip 3 dakika karıştırarak kavurun. Daha sonra tuzunu, tavuk suyunu, domatesi ve brokoliyi ve pirinci ekleyip 8 dakika kaynatın. İçine en son fesleğeni ekleyip ateşi kapatın.