Kalamarlı sebze ve pilav

T

tugceyildiz

Misafir
MALZEMELER
• 150 gr Amerikan pirinci
• 300 ml su
• 300 gr kalamar
• 1 soğan, rendelenmiş
• 40 gr margarin
• 150 gr mantar
• 1 diş sarmısak
• 200 g kereviz sapı ince doğranmış
• Taze çekilmiş karabiber
• 1 lt tavuk suyu
• 300 gr domates, kabuğu çıkarılmış ve ince doğranmış
• 100 gr. brokoli
• 1 tutam taze fesleğen doğranmış
• Tuz

HAZIRLANIŞI:
Pirinci tencereye alıp suyunu ve tuzunu ekleyip haşlayın. Diğer tarafta soğanı yağ ile kavurun. İçine kalamarı, sarımsağı, kereviz sapını ekleyip 3 dakika karıştırarak kavurun. Daha sonra tuzunu, tavuk suyunu, domatesi ve brokoliyi ve pirinci ekleyip 8 dakika kaynatın. İçine en son fesleğeni ekleyip ateşi kapatın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst