Kalamar Tava

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.714
Tepki
84.348
Puan
113
Konum
İstanbul
384020111119104206845.jpg


Kalamar Tava

Malzemeler:

250 gr. Kalamar

Tuz

Un

Sıvı yağ

Sosu için;

4 dilim tost ekmeği

Süt

Krema

3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

Tuz

2 çay kaşığı sarımsak suyu

Hazırlanışı:

Tost ekmeklerinin köşelerini kesiyoruz ve dörde bölüyoruz. Bir kaseye parçaları ufalıyoruz. Üzerine kasenin alacağı kadar süt ilave ediyoruz. Üzerine krema ilave ediyoruz ve iyice ezerek karıştırıyoruz. Kalamarlarımızın üzerine tuz atıyoruz. Kalamarlarımızın yumuşak ve lezzetli olması için tuzla iyice ovuyoruz. Ardından sosumuza 3 yemek kaşığı dövülmüş cevizi ilave ediyoruz. İçine 2 tutam tuz atıyoruz ve karıştırıyoruz. 2 çay kaşığı sarımsak suyunu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Kalamarların duyunu sıkarak una atıyoruz. Unladıktan sonra fazla ununu alıyoruz. Ardından kalamarlarımızı fritöze atıyoruz. Rengi atana kadar kızartıyoruz. Kalamarları tabağımıza alıyoruz.

Sosuyla birlikte servis ediyoruz. Afiyet olsun...

Haber7
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.714
Tepki
84.348
Puan
113
Konum
İstanbul
Bu şekilde olanını bende seviyorum çıtır çıtır oh :catalbicak: yorumun için bende sana teşekkür ederim :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst