Kakaolu Şekerpare

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
kakaolu_sekerpare_4b06e77d_92bb_4a79_b3fd_631edfc928f4.jpg

Kakaolu Şekerpare


Malzemeler:

•Yarım çay bardağı pudra şeker

•2 yemek kaşığı kakao

•1 paket şekerli vanilin

•1 paket kabartma tozu

•250 gr margarin

•3 yumurta

•Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı

•Yarım çay bardağı irmik

•Hindistan cevizi

•Aldığı kadar un

•Ceviz

Şerbeti için;

•4 su bardağı toz şeker

•3.5 su bardağı su

•Yarım limon

Tarif:

•Çukur bir kapta yumuşatılmış margarin, ayçiçeği yağı, kakaoyu karıştırın. Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp diğerlerini karışıma ilave edin.

•İrmik, Hindistan cevizi, pudra şekeri, şekerli vanilin, kabartma tozu ve aldığı kadar unu ilave edip yoğurun.

•Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

•Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp birer yarım ceviz içi yerleştirin.

•Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

•Şerbeti için, su, şeker ve limon suyunu kaynatın. Soğuyan tatlının üzerine sıcak şerbeti dökün.

•Şerbeti iyice çekince servis yapın.

Tarif: lezzet.com
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst