Kakaolu Fındıklı Revani

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.697
Tepki
84.371
Puan
113
Konum
İstanbul
8 008.jpg


Kakaolu Fındıklı Revani

2 yumurta
1 türk kahvesi fincanı şeker
1 türk kahvesi fincanı irmik
1 türk kahvesi fincanı un
Yarım türk kahvesi fincanı sıvıyağ
2 çorba kaşığı fındıkiçi
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Vanilya-Kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao (azaltıp çoğaltabilirsiniz)

Şerbet :3 türk kahvesi fincanı şeker,3,5 türk kahvesi fincanı su

Süslemek için :Fındıkiçi,hindistancevizi ve kiraz şekerlemesi

Yapılışı
Hamur malzemesini iyice çırpıp yağlanmış kalıba dökün 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 35-40 dak (fırınınızın pişirmesine göre değişir) pişirin.İlk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti dökün kesip süsleyin...
Afiyet Olsun
 
Son düzenleme:
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.697
Tepki
84.371
Puan
113
Konum
İstanbul
Güzeldi farklı bir tattı annem bunu iki renkli yapar aslında bu konudaki gibi İki Renkli Revani :sutarafa: o aklıma gelince kendi kendime komple kakaolu nasıl olur acaba kalk dene nk dedim :nk:
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Revaniyi cok severim, kakaolusunu hic yemedim.
Görüntü sahane ama -alkis
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst