Kahvaltılık Tarifler..

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
Domates Salcali Ekmek:
Domates salcasini, kekik, sizma zeytinyag ve pul biber ile karisitin, taze ekmegin uzerine surun.
kahvaltiornekleriyd4ah0.jpg

Sizma Zeytinyagli Ekmek:
Yayvan bir tabaga sizma zeytinyagini dokun, uzerine kekik, kirmizi biber, karabiber serpin. Taze Turk ekmeginin bir tarafini bandirin, afiyet olsun.....

Beyaz Peynirli Ekmek:
Kucuk bir tabak icinde, ufalanmis beyaz peynir, kucuk dogranmis maydanoz, kirmizi biber ve sizma seytinyagini karisitirin. Ekmek dilimin uzerine surun, tepsiye yerlestirin. Firinin izgarasinda, ekmegin kenarlarinin rengi donene kadar birkac dakika pisirin.

Yumurtali Ekmek:
Bir dilim ekmegin ortasini yuvarlak bir sekilde cikarin. Kucuk bir tavaya 1 yk sizma zeytinyag koyun, uzerine ekmek dilimini yerlestirin. Ortadaki bosluga yumurtayi kirin. Uzerine kapak kapatin, kisik ateste yumurtanin beyazi pisene kadar pisirin. Fazla pisirmeyin, yumurtanin sarisi rafadan olmali.

Zeytin Ezmeli Ekmek:
Taze ekmek diliminin uzerine zeytin ezmesi surun, uzerine kekik ve pul biber serpin.

AFİYET OLSUN
 
OP
maviboncuk

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
Fırında Yumurtalı Ekmek



1 adet bayat ekmek
250 gr beyaz peynir
3 adet yumurta
4-5 dal maydonoz
kırmızı pulbiber tuz
Ekmekleri yağlamak için margarin

Ekmekleri dilimleyin. Üzerlerine yağ sürün. Tepsinin üzerine yağlı kağıt serin ve ekmekleri üzerine dizin. Peyniri bir kabın içinde ezin. Yumurtaları çırpıp içine ilave edin.Maydonozları ince kıyıp içene ekleyin. Karışıma tuzunuda ilave edin ve kaşıkla ekmeklerin üzerine bu karışımdan sürün.İsterseniz üzerine kırmızı tozbiber serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar fırınlayın. Sıcak olarak servis yapın, afiyet olsun.

Bu tarifi çok evde çok sık yaparım hem bayat ekmekleri değerlendire biliyorsunuz hemde çocuklar çok seviyor

alıntıdır...
kzarma.jpg

 
OP
maviboncuk

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
Üç Renkli Omlet



Servis: 4 kişilik
Hazırlama Süresi:
30 dakika
Zorluk Derecesi:
Kolay

Malzeme:
7 adet yumurta
2 çorba kaşığı krema
30 gr kaşar peyniri
2 dal maydonoz
2 dal dereotu
1 tatlı kaşığı kekik
2 çorba kaşığı domates püresi
Tuz
Karabiber
muskat
20 gr teremyağ

Birinci omlet için 2 yumurtayı iyice çırpın. 1 çorba kaşığı krema, rendelenmiş kaşarpeyniri, tuz ve baharatı ekleyip karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada çok az yağ ilavesi ile pişirin. İkinci omlet için 2 yumurtayı çırpıp, 1 çorba kaşığı krema, kıyılmış otları ekleyip karıştırın. Aynı şekilde çok az yağ ilavesi ile tavada pişirin. Üçüncü omlet için 2 yumurta ve domates püresini karıştırın. Omleti pişirirken tavaya yapışmaması için tavanın içini yağlı kağıt ile kaplayın. Omleti kalan yağ ile pişirin. Üç omletin aralarına yumurta akını fırça yardımıyla sürüp üst üste yerleştirin. Önceden ısıtılmış 110 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kadar bekletin. Omleti fırından alın. Soğuduktan sonra küp şeklinde kesip servis yapın.

getpictureashx.jpg
:lululu::lululu:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Ay ne güzel ben severim böyle şeyleri :huhuu: paylaştığın için sağol canım...
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Yumurtali ekmegi cok severim, firinda hic yapmadim, aslinda onu yapmak lazim yagsiz. :eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst