
Kağıt helva arasında fıstıklı parfe...
Malzemeler:
Parfe İçin:
Yumurta Beyazı 1 adet
Toz Şeker 17 gr
Süzme Bal 25 gr
Çikolata (Mars Marka) 42 gr
Bütün Kabuksuz Antep Fıstık 20 gr
Krem Şanti 125 gr
Limon Kabuğu rendesi 1 gr
Su 2 cl
Kâğıt helva 140 gr
Taze çilek 160 gr
Kivi 200 gr
Çikolata sos 200 gr
Yapılışı:
Mars çikolata ince ince kıyılır. Antep fıstığı kuru yağsız tavada kavrulur. Su, şeker ve balı 110 derecede kaynatılır. Yumurta beyazı mikserde kabartılır. Kaynatılmış şeker ve bal karışımını yavaş yavaş mikserde çırpılan yumurta beyazına yedirilir.
Merengi soğutuncaya kadar mikserde yavaş yavaş çırpılır.
Soğuduktan sonra geniş bir kaba alınır ve iyice soğutulur. Şanti mikserde çırpılır, içine limon kabuğu rendesini ilave edilir. Soğuk fıstık ile kıyılmış mars çikolatayı çırpılmış şantiye ilave edilir. Mereng ile şanti karışımını birleştir. Yuvarlak kalıba dökülür. Dondurucuda dondurulur.
Kâğıt helva 8e bölünür. Donmuş olan parfede 8 eşit parçaya bölünür. Parfenin altı ve üstü kâğıt helva ile kapatılır. Meyve parçaları ve çikolata sos ile servis edilir.
Kaynak: Big Chefs
HT Hayat