Kafesli Pilav

E

esmanur

Misafir
013.JPG



Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
yarım çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı sıcak su
6 tane milföy
Yapılışı
Pirinci sıcak tuzlu suda 30 dakika bekletip iyice süzün. Sıvıyağı kızdırıp dolmalık fıstıkları hafif pembeleştirin. Pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurun. Üzümü, sıcak suyu, karabiberi ve tuzu ekleyip kısık ateşte pilavı pişirin. Milföyleri unlayıp biraz inceltin. Şeritler çıkarın. Margarinle yağlanmış kaselere milföy şeritlerini yapıştırın. Soğumuş olan pilavı kaselere paylaştırın. Sarkan milföyleri üzerine kapatın. Tepsiye yerleştirin. Milföyler kızarana kadar pişirin. Kaselerden pilavların çıkarıp servis yapın.
alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst