Kadınların Kabusu; Saç Dökülmesi

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.420
Tepki
5.513
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)
Her ne kadar kellik problemi erkeklere ait gibi düşünülse de, kadınların yüzde 40’ı da bu sorunla karşı karşıya. Peki, güzelliğinizin en önemli unsuru olan saçlarınız neden dökülüyor?



Saç dökülmesi ile ilgili söylentiler

Hemen hemen her konuda olduğu gibi, saç dökülmesinin nedenleri ile ilgili de etrafımızda bazı yanlış söylentiler dolaşıyor. örneğin bazı kadınlar, saçlarını çok sık yıkarsa ya da sürekli şapka takarsa, ilerleyen yaşlarında saçlarını kaybedeceğine inanıyor. Ancak uzmanlar, kadınların saç dökülmesinin gerçek nedenlerini öğrendikleri takdirde böyle boş şeylere inanmalarına gerek kalmayacağını söylüyor.

DHT hormonunun fazla olması

Kellik probleminin baş göstermesine neden olan DHT hormonu, saç köklerinin beslenmesini engelliyor. Bu sebeple de saç kökleriniz zaman içinde zayıflayıp, kellik problemiyle karşı karşıya kalmanıza neden oluyor. DHT hormonu, testosteron hormonun aktif versiyonu olduğu için de, bu sorun ağırlıklı olarak erkeklerde görülüyor. Ancak her iki cinste de bu hormon bulunduğu üzere, kadınlarda kellik riskiyle karşı karşıya kalıyorlar. Bunun genetik bir sorun olduğunu vurgulayan uzmanlar, eğer ailenizde bu sorun varsa, sizin de risk altında olabileceğinizi söylüyor.

Kadınlarda kellik problemi farklılık gösterir

Erkeklerde kellik problemi hep aynı şekilde görülür. Tepe kısmı kel, yan ve ense kısmı saçlı. Ancak bu kadınlarda bu şekilde olmaz. Kadınlar kafa derisinin tamamında saç kaybı yaşarlar ayrıca, polikistik over sendromu gibi bazı hastalıklar da kadınlarda saç dökülmesine neden olabilir. Saçlarınız tamamen döküldükten yani kel kaldıktan sonra saç ektirmekten başka yapabileceğiniz fazla bir şey ancak öncesinde bazı şeyler yapabilirsiniz.

Kel kalmamak için

Sağlıksız beslenme ya da aşırı stres saç dökülmesine ve ilerleyen zamanlarda kelliğe neden olabiliyor. Eğer doğru beslenmez ve vücudunuzun ihtiyacı olan vitaminleri alamazsanız, saçlarınız sağlığını kaybedecektir. Ayrıca saçlarınızı sürekli atkuyruğu ya da topuz yarasanız da, saçlarınız sürekli gerildiği için, yine kökleri zayıflayacaktır. Saçlarınızı sürekli boyatıyorsanız, peroksit gibi güçlü kimyasallar da saç derinize ve köklerinize zarar verecektir.

Saç dökülmesiyle savaşırken

Eğer anormal bir saç dökülmesi problemi yaşıyorsanız, hemen doktorunuza danışmalı ve çok geç olmadan bir tedavi yöntemi belirlemelisiniz. Doktorunuz, sizin için en uygun olacak ve iyi sonuç verecek tedavi yöntemini bulmanız konusunda yardımcı olacaktır. özellikle son yıllarda bu probleme karşı birçok kozmetik ürün ve ilaç üretilmesinin yanı sıra, ölü hücreleri tekrar harekete geçirecek lazer tedavileri de ön plana çıkıyor.

Womenist.net
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Sürekli at kuyrugu, topuz yapmak sac dökülmesini etkiliyormus? :acep:
 
Katılım
14 Ocak 2014
Mesajlar
1
Tepki
0
Puan
1
Yaş
44
Konum
istanbul
merhaba kızlar,

Öncelikle bu konu benim başımı çok ağrıttı 3 doktor değiştridim ama yine de saç dökülmem durmadı en son bi arkadaşın tavsiyesi üzerine argan yağlı ersağ şampuan aldım:
aldığım yerde fiyat çok uygun: ******** tavsiye ederim 1 haftada etkisini gösteriyor
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst