Kadınların İcatları

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Kadınların İcatları

Vazgeçilmezimiz bulaşık makinesi, sütyen, bebek bezi gibi şeyleri kadınlar icat etti. İşte hayat kurtaran bu ürünlerin mucitleri ve diğer icatlar...

attachment.php


Bugün bulaşık makinesiz ev hayal edemiyoruz. Bunun mucidi 'kadınlar için bunu kimse icat etmeyecekse ben icat edeceğim" diyen Josephine Cochrane. Amerika'nın Illionis eyaletinde yaşayan Josephine varlıklı biriydi ve sık sık büyük yemek davetleri veriyordu. yardımcılar da kıymetli yemek takımlarını kırabiliyordu. Sonunda Josephine 1886 yılında garajda bulaşık makinesi üzerine çalışmaya başladı. Bir motor, sabun ve bolca su püskürtmesiyle çalışan bu makineyi sipariş üzerine diğer arkadaşlarına da yaptı. Josephine'nin garajda başlayan macerası KitchenAid adlı ev araç gereçleri satan bir şirkete dönüştü.


attachment.php


1900'lerin başında kadınların iç çamaşırları karınlarını sıkıca saran korselerdi. Nefes alış verişini zorlaştırarak kadınların sık sık bayılmasına neden olan bu korseler rahatsız ve sağlıksızdı. 1889'da Paris'teki Cadolle Lingerie House iç çamaşır mağazası modern sütyenin ilk adımlarını attı. Herminie Cadolle, korsenin alt ve üst olmak üzere iki parçaya ayrıldığı ve ayrı ayrı da satılabilen iç çamaşırı seti üretti. 19 yaşındaki Amerikalı Mary Phelps Jacob da üzerine oturmayan korseye çözüm aradı ve iki tane mendili tel ve kurdelelerle birbirine tutturarak kendine bir "şey" yaptı. Kadınlar beğenince 1914 yılında işe dönüştürerek patentini aldı. Modern sütyenin patlaması 1. Dünya Savaşı sırasında Amerikan hükümetinin ****lleri boşuna harcamamak için kadınların korse almamalarını istemesiyle oldu. Mary patentini Warner Bros Corset Company'e sattı.


attachment.php


Marion Donovan, başlangıçta buluşunu etrafındakilere inandıramadı. Tek kullanımlık bebek bezlerini erkek egemen dünya ciddiye almadı. Donovan duş perdesini keserek bebek bezini bununla kapladı. Sonradan paraşüt kumaşını kullandı. Bunlar bebeğin cildini tahriş etmiyor ve canını yakmıyordu. Boater adlı icadı modern bewbek bezinin protipi oldu. Sanayiciler ona kulak vermeyince kendi şirketini kurdu 1949'da New York'ta satışa sunulan bebek bezi talep patlaması yarattı.


attachment.php


Otomobil sileceğini bir kadının icat ettiğini biliyor musunuz? Otomobille yola çıkan Mary Anderson yağmur bastırınca zor durumda kaldı. Sürücülerin hepsi kafalarını dışarı uzatarak araba kullanmaşa çalışıyordu. Bunun sonucunda bir tasarımcı ile araba sileceği tasarladı. 1903'te patentini aldı. Tasarımını satmaya çalıştığı firmalar sileceklerin sürücünün dikkatini dağıtacağı gerekçesiyle reddettiler. Ancak 1916'da tüm arabalarda silecek vardı.


attachment.php


Kadın Edison olarak da bilinen Margaret Knight, 12 yaşından itibaren tekstilden ayakkabıya, arama motorunun parçalarından ev eşyalarına kadar toplam 26 farklı ürün icat etti. Knight'ın en önemli icadı kağıt torba. Bunu yapan bir makine icat eden Margaret, 1871'de patentini aldı. Bu icatla kağıt sektörü oldukça gelişti.
 

Ekli dosyalar

  • bulasik-makinesi.jpg
    bulasik-makinesi.jpg
    48 KB · Görüntüleme: 72
  • sutyen.jpg
    sutyen.jpg
    27 KB · Görüntüleme: 66
  • bebek-bezi.jpg
    bebek-bezi.jpg
    18,3 KB · Görüntüleme: 65
  • cam-silecegi.jpg
    cam-silecegi.jpg
    30,8 KB · Görüntüleme: 68
  • kagit-torba.jpg
    kagit-torba.jpg
    39,9 KB · Görüntüleme: 65
OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
attachment.php


1890'lı yıllarda pamuk tarlalarında işçi olarak Sarah Walker, Afrika kökenli bir Amerikalıydı ve saçları çok kabarıktı. 1910 yılında ısınan ve saçları düzleştirici özelliği olan tarak icat etti. Saçlarının kolay taranması için pomatlar ve kremler yaptı. Diğer kadınların da ilgisini çekince satış elemanları işe aldı ve 1910 yılında bir fabrika açtı. Kurduğu işle zengin olmayı başaran ilk Afrika kökenli Amerikalı oldu. Walker Agents adıyla yetiştirdiği elemanlardan Marjore Joyner perma makinesini icat etti.

Kaynak: iVillage Türkiye
 

Ekli dosyalar

  • sac-kozmetigi.jpg
    sac-kozmetigi.jpg
    46,5 KB · Görüntüleme: 55
OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Hanimlar cok yetenekli, daha cok firsat verilse keske. :uzgun:
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
Bebek bezi ne iyi olmuş ilk çocuğumda birkaç ay annemin yöntemini kullanmıştım ne sıkıntı idi hem bebeğe eziyet hem anneye iyiki icat edilmiş:huhuu:
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
kadinlarin elinde imkan oldugu sürece
basaramicaklari yok
helal olsun
iyiki icat etmisler
:sirin::sirin::sirin:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst