Kadınların hakim olduğu; erkeklerin gelin gittiği ülke

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
daha önce tv de izlemiştim
şimdi nette de görünce eklemek istedim
çok az olsada tersi durumlarda mevcutmuş:acep:



Erkeklerin Gelin Olduğu Ülke

Sumatra'da evlenen erkekler, kız evine gidiyor. Bu adada erkek, kadının soyadını alıyor ve karısı tarafından sokağa atılan erkekler için 'sığınma odaları' bulunuyor


İslâm coğrafyasındaki kadın gerçeğini 'Duvarların Arkasında' adlı belgeselle gözler önüne seren Ayşe Böhürler, Endonezya'nın Sumatra adasında bu kez kadınların değil, erkeklerin 'kadın egemen' düzende yaşadıkları mağduriyetlere tanık olduğunu söyledi.


Endonezya'nın, 250 milyon nüfusuyla dünyanın en büyük İslam ülkesi olduğunu hatırlatan Böhürler, “Burada erkek egemen kültür hissedilmiyor. Kadınlar her yerde ve her görevde, sıradan ve rahatlar” dedi.

Endonezya'nın İslam'la en erken tanışan Batı Sumarta adasının çok farklı bir yapıda olduğunu belirten Böhürler, Minankabau kültürünün egemen olduğu bu bölgede kadının erkeğe hakim olduğunu kaydetti.


Böhürler'in anlattığına göre, burada isim, soy, kadından geçiyor, bütün miras kadına kalıyor. Evliliği kadın tarafı teklif ediyor ve mehri kadın ödü-yor; erkek, kızın evine gidiyor.


KAYNANALARINDAN YAKINIYORLAR

Böhürler, dünyanın pekçok ülkesinde kadınların sürdürdüğü hayat tarzının, Batı Sumatra'da erkeklere nasıl yansıtıldığını şöyle anlattı: “Evden kovuldukları zaman hiçbir sosyal güvencesi olmayan erkekler için camilerde sığınma odaları bulunuyor. Sürekli kaynanalarından dert yanan erkekler, evin de hizmetçisi.


Karısı tarafından boşanan erkek ortada kalıyor ve acınası bir hale düşüyor. Karısı ölen erkek ise çoğu zaman sokakta kalıyor ..
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
Bence güzel bir uygulama doğa'ya uygun olanında bu olduğunu düşünüyorum.:panter:
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
ilk defa duydum ve çok şaşırdım:sok
erkek kadının soyadını alıyor işte bu daha ilginç..
 

enise_

Daimi Üye
Katılım
9 Mayıs 2011
Mesajlar
2.128
Tepki
1.923
Puan
113
Konum
Bursa
çok değişik bişeymiş
ama keşke iki tarafında asla madur olmadığı bi ülke olsa bunun yerine:dertli:
 

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
42
Konum
gaziantep
ilk defa duydum ve şaşırdım hep erkek eğemenliğini duyduğumuz için böyle şeyler şaşırttı doğrusu ne güzel o ülkedeki kadınlar şanslıymış bence bırakalımda en azından onlar egemen olarak yaşasınlar değilmi
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst