Kadınlar ve küçük kızlar sünnet ediliyor..

hazalım

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
795
Tepki
978
Puan
93
Konum
GURBET
Küçük kız jiletle sünnet edildi
12428155906_1242815590.jpg

İşte insanları Allah ile aldatmanın bir başka yolu.
Erkeklerin bencilliğimi dersiniz,kadınların cahilliğimi ,yoksa çaresizliğimi. Kuranda asla yeri olmayan bu hurafeye yıllardır inanılması ne kadar şaşırtıcı değilmi kız çocuklarının sünnet edilmesi.
aa2.bmp

Bunu ne namus kavramıyla nede sadakatla maskelemenin bir anlamı yok, Dünyada 140 milyon sünnetli kadın yaşıyor Allahın bir çok nimetinden yoksun olarak,yazıktır günahtır...


Henüz 7 yaşında küçük kız bir odaya kapatılıp jiletle sünnet edildi.
Çığlıkları mahalleyi titretti. Amerikan Washington Post gazetesi Kuzey Irak’ta kız çocuklarına sünnet uygulamasını yazdı.
Son derece yaygın olan bu ilkel uygulamaya son vermekte Kürt liderlerinin yanaşmadıkları da belirtildi.

images.jpg

7 yaşındaki Şilan'ın sünnetini fotoğraflarla yansıtan Post, kadınların yüzde 60’ının sünnetli olduğunu, yasaklama girişimlerinin de parlamentoda rağbet görmediğini aktarıyor.
Washington Post muhabiri Amit R. Paley tanık olduğu sünnet törenini şöyle anlatıyor: "7 yaşındaki Kürt kızı Şilan Enver Ömer, ağzı kulaklarına varmış bir gülümsemeyle, annesinin söz verdiği partiyi görmek umuduyla komşunun evine dalıverdi.
Ancak parti marti yoktu. Bir kadın kapıyı kapattı. Ebe olan bir kadın ise paslanmaz çelikten jileti uzatarak ’Bunu Allah adına yapıyorum’ dedi.
fft16_mf156933.Jpeg


Şilanın çığlığı mahallenin en ucundan duyuldu.
İşlem tamamlandıktan sonra Şilan ağlayarak eve dönerken annesi gururla gülümsüyordu.
"Muhabir, Şilan’ın annesinin sünneti neden yaptıklarını bilmediklerini ancak Allah’ın emri olduğu için uymak zorunda olduklarını söylediğini belirtiyor. 91 yaşındaki bir kadın ise, "sünnet olmamış kadının elinden yemek yemem" diyor.
Kürt parlamentosu kadın komisyonu başkanı Pakşan Zangana ise, Kuzey Irak’ta sünneti yasaklatmak ve uygulayana 10 yıl hapis cezası verilmesi için mücadele ediyor.
Ancak Kürt liderlerin "dünyanın dikkatini bu küçük meseleye çekmemek için" isteksiz olmalarından dolayı, tasarının bir yıldır rafta bekletildiği belirtiliyor. Şila ise "Elimden yemek yemesinler, keşke bu acıyı çekmeseydim" diyor.


Bu sünnet olaylarının ülkemizdede yapıldığını biliyorum,cesur bir gazeteci çıkıpta araştırsın bakalım altından kimler çıkacak... ALINTIDIR
 

denizkızı

Daimi Üye
Katılım
23 Şubat 2009
Mesajlar
3.199
Tepki
1.901
Puan
113
Konum
İZMİR
Kadın sünneti, genellikle prepus ve klitorisin alınması şeklinde görülen cerrahi uygulama. Özellikle Afrika'da yaygın bir uygulamadır.

Kadın sünneti Senegal'den Endonezya'ya kadar İslâm dünyasının büyük kısmında uygulanmaktaysa da türleri ve yaygınlığı bölgelere göre önemli farklılıklar göstermektedir. En yüksek oranda uygulandığı Somali, Cibuti, Eritre gibi ülkeler 3. tip sünnetin yaygın olduğu yerlerdir. Ayrıca, yaygın olduğu ülkelerde Hıristiyanlar, animistler gibi dinsel gruplarca da benimsenmiştir.

Batı Asya'daki uygulaması sınırlı olsa da en kuzeyde Lübnan'daki bazı dindar gruplar ve Irak ile İran'da uygulanmaktadır.

Tepkiler

Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Teşkilatı, Uluslararası Af Örgütü ve çeşitli dünya devletleri, "jenital sakatlama" olarak adlandırdıkları kadın sünnetini, kadının kendisi ve doğacak çocuklarının sağlığı açısından son derece sakıncalı görmekte ve uygulamayı sona erdirmeye çalışmaktadırlar. Jenital bütünlük savunucuları ise kadın ve erkek sünneti arasında ayrım yapılmasına tepki göstermekte ve her iki uygulamayla birden mücadele edilmesini istemektedirler.

İslâm'da kadın sünneti
İslâm'da kadın sünnetinin yeri hakkında âlimler arasında tam bir görüş birliği yoktur. Şafii mezhebi vacip, Hanefi ve Maliki mezhepleri sünnet, Hanbeli mezhebi ise müstehap olduğunu ifade etmişlerdir.[6] Temel dayanak olarak iki hadis bulunmaktadır. Ebu Davud'da yer alan ve Ümmü Atiyye el-Ensariyye'den aktarılan hadise göre: "Bir kadın Medine'de kızları sünnet ederdi. Resulullah (sav) (kadını çağırtarak) kendisine 'Derin kesme. Zira derin kesmemen kadın için daha çok haz vesilesidir, koca için de daha makbuldur' diye talimat verdi."[7] Sahih-i Müslim'de yer alan ve Aişe bint Ebu Bekir'den aktarılan hadise göre: "Resulullah (sav) buyurdu ki 'Erkek dört şube (kadının kolları ve bacakları) arasına oturup, iki sünnetli kısım birbirine dokundu mu gusül lâzım olur.'"[8] 16. yüzyıl Hanefi muhaddislerinden Aliyyü'l Kârî'ye göre kadınların sünnet edilmesi "Kadının yüzünü taze kılar ve güzelliğini arttırır. Şehveti teskin eder, cimayı lezzetli ve câzip kılar, kocanın karısına karşı sevgisini arttırır."[9] İslâm dünyasının saygın âlimlerinden Yusuf el Karadavi ülkesi Mısır'da kadın sünnetinin yasaklanmasına karşı çıkmıştır.[10]

Alıntıdır !
 
OP
hazalım

hazalım

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
795
Tepki
978
Puan
93
Konum
GURBET
canım bunu daha öncede duymuştum fakat aklım mantığım almıyor
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
Bu sorun için mücadele eden bir kadın gazeteci var ama sorun kadın sorunu olduğu için demekki hafife alınıyor hala sonuçlanmamış.:lala:
 

pamukelf

Daimi Üye
Katılım
9 Haziran 2011
Mesajlar
626
Tepki
620
Puan
93
Yaş
39
Konum
Ankara(eskişehir)
tamamiyle cahilce psikopatça birşey islamda böyle bir emir olduğunu düşünmüyorum kesinlikle bazı kendine güvensiz kompleksli erkeklerin yaygınlaştırdığı ve cahil kadınların uyguladığı zorbaca yapılan berbat birşey...
Allah hepsine akıl fikir versin, Allah böyle insanların cezasını versin...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst