Kadınlar erkek patron istiyor

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
2 bin kişinin katıldığı ankete göre kadınlar, ‘yetkilendirmede daha iyi ve daha takdir edici’ olarak değerlendirdikleri erkek patronlarla çalışmak istiyor.

kadin-calisan-1489_ic.jpg



Bir internet sitesi tarafından yapılan ankete göre kadınların çoğu, erkek amirlerle çalışmak istiyor.

2 bin kadınla yapılan araştırma, kadın çalışanların yüzde 63’ünün erkek amirlerle çalışmayı tercih ettiğini ortaya koydu. Kadınlar, erkekleri kadın meslektaşlarına oranla daha otoriter ve açık sözlü buluyor. Kadınlar, erkekleri zorlu, yetkilendirmede daha iyi ve daha takdir edici olarak da nitelendiriyor.

Kadın tehdit olarak görülüyor
Ancak söz konusu hemcinsler olunca, kadınların tutumu değişiyor: Her on kadından dördü, hemcinsi olan amirinden çok daha iyi iş çıkaracağını düşünüyor. İşe alımlarda erkeklerin daha çok tercih edilmesinin ana sebeplerinden biri olarak da kadın müdürlerin diğer kadın çalışanları kendisine tehdit olarak görmesi gösteriliyor.

Anketi düzenleyen sitenin sözcüsü, erkeklerin işin gidişatına dair kapsamlı bir vizyonu olduğunun altını çizerek, kadınların daha iyi dinleyiciler olduğunu, bu nedenle zaman zaman ortaya çıkıveren rahatsız edici birtakım konularla daha iyi başa çıktığını belirtti.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst