Kadın Gülerse Eğer

Gülümse

Daimi Üye
Katılım
28 Şubat 2009
Mesajlar
3.793
Tepki
7.105
Puan
113
Konum
istanbul
b-352531-g%C3%BCzel_g%C3%BClen_kad%C4%B1n.jpg



Kadın Gülerse Eğer


Kadın gülerse çevresi gül bahçesine döner. Kadın vardır gözleri ile güler, aydınlanır karanlık çehreler. Kadın vardır gamzeleri ile güler, gamze güller açar gönüldeki bahçelerde. Kadınların gülmesini isteyen erkekler mutlu olmaya layıktır. Gülmesini bilmeyen kadın yoktur. Onların gülmesini engelleyen erkekler vardır. Bu engel cebri bir engel değildir.


kadin_mutlu.jpg




Kadınların gülmesi için onlara gün yüzü, güneş yüzü gösterin. Muhakkak ki o zaman sizlerinde yüzleri gülecektir. Kadın gülmesi için pahalı elbiseye, zengin kocaya ihtiyacı yoktur. Kadının yüzünü yüreği gülen erkekler güldürür.


imperiaflex0240.jpg



Kadının gülmesini istiyorsanız ona değerli olduğunu hissettirin. Yalan söylemeyen erkek kadını güldürür. En çirkin kadın bile gülünce güzelleşir. En güzel kadın bile suratını asınca çirkinleşir. Kadını ruhu gülüşüne yansır.


b-352590-g%C3%BClen_kad%C4%B1n.jpg



Acı gülüşler kadının kaderi olmamalıdır. Kadının yüzü mutlulukla gülmelidir. Bunu sağlayanda yuvasındaki mutluluktur. Hele birde anne ise kadın yüreğiyle güler. Sevilen kadının yüzünde sahte gülücük bulamazsınız.


mutlu_aile.jpg



Kaçan kovalanır derler ya hani, bu söz bizim hanımlardan yadigar bir hal herhalde eski zamanlardan kalan. O zariflik ve flörtün tadına varmak adına eda ve nazlara kim dayanabilirmiş ki! Kadınlarsa şiir yerine göz süzme, hafif bir gülümseme, aşığının önünden geçme, mendil düşürme hikâyeleri. Güzel kaçarlarmış bin bir zarafetle… Ve şiirlerle kovalanırlarmış, romantizmin en üst noktasının yaşandığı zamanlarmış. Onlar ilham perileriymişler… Ne yapabilirler ki beyler, mendil kokusuna bayılıp, çini mürekkeplerine gömülüp hülyalara dalar şiir yazarlarmış. Yazmazlarsa gönüllerdeki ateş nasıl sönecek, sevgilinin ceylan kaçışına bile hasret nasıl bitecek. Bir göz süzüşe ve lamba ışığının gölgesine hayaller…

b880ollzvhclr762h.jpg



İşte o zamanlarda bir kelebek havalanırda gökyüzüne ve bir çiçek şaşkın şaşkın açarsa. Bir kadın bunları görüp de gözlerinin içi gülerse, bir adam onu görüp gülümseyen dudaklarına tuhaf bir duygu hissederse Aşk yeniden başlayacak. Kelebekler ve çiçekler ağaçlar ve doğan güneş sevgiyi yeniden yeşertip dolunayda geceler aydınlanacak. Yakamozlar neşeyle ay ışığına kahkahalar atacak ve yıldızlar mutluluktan yeniden göz kırpacaklar…


65766.jpg



Eğer bir kadın gülmeyi unutmuşsa günahı onun değil erkeğinidir. Bu erkek eş olabileceği gibi, baba, kardeş, eş ya da evlat da olabilir. Ama biliniz ki muhakkak erkektir. Gülen kadına hafif kadın gözüyle bakanlar gülmekten, insanlıktan ve Tanrı’nın sevgisinden nasibi almamış bahtsızlardır.


gagged-women-painting.jpg



Kadın gülerse bu onun kendine güveninin işaretidir. Bu asla bir meydan okuma değildir. Gülen kadın ezilmiyordur, horlanmıyordur, itilip kakılmıyordur, eziyet görmüyordur. Gururlu ve onurlu kadın güler. Ezilen, horlanan kadının gülmesi mümkün değildir.


mutlu-kadin.jpg



Sevmeyi bilen kadın gülmeyi de bilir. Gülmeyi bilmeyen kadın ölmeyi yaşamaya tercih eden kadındır. Kadın ağladığı kadar gülemiyorsa mutsuzdur. Umutsuzdur.


ask1.jpg



Kahkahalar kadın gülüşünün çağlayanı, pınarı, mutluluğunun zirvesi, yeşil çayırlarıdır. Bir kadının tüm ömrü boyunca kahkahalarla güldürebilen eş en makbul eştir. Tanrının katında da makbul insandır. Zira insanın gülüşü Tanrını zaferi, ağlayışı şeytanın mutlak galibiyetidir.


8896ask-evlilik-yasli-kadin-amca-dede-mutluluk-sonsuzluk-siir-mektup.jpg



Gülen kadın hafif kadın değildir. Hafif kadınların attığı sahte kahkahaları insani tepki olarak mutluluk ifadesi ile atılan kahkahalar ile karıştıranlar, en büyük hafifliği yaparlar. Kadınların gülmesinden korkmayınız. Zira o gülüş size olan güvenin, saygının, sevginin ifadesidir.


yaslicift.jpg




O gülüş yaşamın devam ettiğinin, şefkatin, dayanışmanın en güzel iklimlerde yaşandığının işaretidir. Bir evin odalarından kadınlarının kahkahaları sokağa yansımıyorsa o evde artık ıssızlığın, sessizliğin saltanatı başlamıştır.


732.jpg



Kadın gülerse hala umut var demektir. Kadın gülerse yuva hala sıcaktır demektir. Kadın gülerse çocuklar sevgi yumağıyla sarılmış demektir. Kadın gülerse erkekler sadık demektir. Kadın gülerse eksikleri tamamlamak her zaman mümkün demektir.


aile.jpg



Tanrı bir milleti kadınlarının gülüşünden mahrum etmesin. Tanrı bir milletin kadınlarını ağıtlara mahkûm etmesin. Tanrı erkekleri kadınların kahkahaları ile kuşatsın. Kadınları gülüşü, erkeklerinden razı oluşlarının duası gibidir. Bu dua erkeğin eşine karşı görevlerini tam olarak yerine getirdiğinin emarelerini taşır.


z1gtmv7aym6ia8ant1ii.jpg



Gülmesini bilen kadın, yaşama sıkı sıkı sarılmasını, yaşamın kendine karşı hazırladığı kötü sürprizleri, melanetleri def etmesini bilen kadındır. Kadın eğer gülmesini biliyorsa ve gülüyorsa, ağlamak, sızlamak, aciz duruma düşmek ona o kadar uzaktır.


f5eed7c115d8473db2d5030101bec5fc_1266923113.jpg



Beyler kadınların gülmesini müsaade ediniz. Onların gülmesi sizin utancınız değil, övüncünüzdür. Bunu hiç ama hiç unutmayınız.


mutluluk2_ar_1245337007.jpg



Alıntı...

 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
Eğer bir kadın gülmeyi unutmuşsa günahı onun değil erkeğinidir. Bu erkek eş olabileceği gibi, baba, kardeş, eş ya da evlat da olabilir. Ama biliniz ki muhakkak erkektir. Gülen kadına hafif kadın gözüyle bakanlar gülmekten, insanlıktan ve Tanrı’nın sevgisinden nasibi almamış bahtsızlardır.:eek::eek::eek:
 

yoruldum71

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
3.213
Tepki
3.368
Puan
113
Konum
ev hanımı
çok anlamlı bir konu olmuş yüreğine sağlık arkadaşım

hele bu yazı çok ideal ve doğru yazılmış

Eğer bir kadın gülmeyi unutmuşsa günahı onun değil erkeğinidir. Bu erkek eş olabileceği gibi, baba, kardeş, eş ya da evlat da olabilir. Ama biliniz ki muhakkak erkektir. Gülen kadına hafif kadın gözüyle bakanlar gülmekten, insanlıktan ve Tanrı’nın sevgisinden nasibi almamış bahtsızlardır.:aglayan::aglayan::aglayan:
 
OP
Gülümse

Gülümse

Daimi Üye
Katılım
28 Şubat 2009
Mesajlar
3.793
Tepki
7.105
Puan
113
Konum
istanbul
Beyendiğinize sevindim:panter:
yorumlara teşekkürlerr


Beyler kadınların gülmesini müsaade ediniz. Onların gülmesi sizin utancınız değil, övüncünüzdür. Bunu hiç ama hiç unutmayınız.




mutluluk2_ar_1245337007.jpg

 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
gülmek parayla diil ya bedava
bir gülüse ne canlar feda olur
hayatda hep gülümsemek dilegiyle
gülmek kadar saglikli birsey varmi
gözler güler bir kivilcim cakar

harikaydi ya
büyük bir keyifle okudum
ablam sen süpersin

:hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst