Kadın Erkek İlişkilerinde Kavga Etme Sebepleri

elif20

Daimi Üye
Katılım
31 Temmuz 2011
Mesajlar
3.744
Tepki
5.422
Puan
113
Yaş
32
Konum
Mersin
kadin-erkek-kavgasi.jpg


Eşinizi ya da sevgilinizi çok seviyor olabilirsiniz. Birbirinizi çok severken çok iyi anlaşmanız da gayet doğaldır. Ancak, birbirini seven çiftlerin kavga etmeleri de doğaldır. Bazen bilerek kavga ederiz; bazen de bilmeyerek… Peki hiç düşündünüz mü sevgilinizle ya da eşinizle kavga etmek için kaç sebebiniz bulunabilir? İngiliz bilim adamlarının yapmış oldukları araştırmalara göre, eş ya da sevgiliyle kavga etmek için tam 28 nedenden bahsedebilmek mümkün. Bu nedenlerin neler olduğuna gelince:

Kadın Erkek İlişkilerinde Kavga Etme Sebepleri: Kavga Etmek İçin Bulunan Sebepler

Siz konuşurken sizi dinlemediğini hissediyorsanız, bu bir kavga sebebi olabilir.
Bayanlar genellikle alışveriş yapmayı, kendilerine kıyafet ve makyaj malzemeleri almayı, evi süslemeyi, saçlarını yaptırmak için her gün kuaföre gitmeyi seven cinslerdir. Bu nedenle de para, su gibi harcanmaktadır. Bu nedenle eşiniz ya da sevgiliniz sizinle kavga edebilir.




Belki de maddi sorunlar yaşıyorsunuzdur; siz çalışmak istemezsiniz, onun ise işinden elde ettiği gelir azdır; ve bu nedenle yaşanan para problemleri nedeniyle de kavga edebilirsiniz.

Bildiğimiz gibi, hayat müşterek. Erkeklerin çalıştığı gibi, artık kadınlar da çalışıyor. Bu nedenle, bulaşık yıkamak, ev temizliği ve yemek gibi ev işlerini kadın işi olarak düşünüp de sadece sizin üzerinize bırakırsa eşiniz ya da sevgiliniz, bu da sizin için bir kavga sebebi olabilir.

Horlama da Kavga Sebebidir

Gündüz biriniz çok yorulduysanız; ve gece de diğeriniz horladığı için uykunuz kaçtıysa, bir doktora gidip tedavi olmayı önerebilir eşlerden biri; ve bu da gerçek anlamda bir kavga sebebi olacaktıre eşler arasında…
Hiç beklenmeyen kabarık faturalar da, eşler ya da çiftler arasında kavga sebebi olarak kendilerini göstermektedirler.
Birlikte olduğunuz kişi, siz o kadar uğraşıp da yaptığınız o güzel yemeklerden sonra, size, ”neden bu yemeği yaptın; benim sevmediğimi bilmiyor musun?” derse de kavga çıkar.
Çiftler arasındaki kavga sebeplerinden bir tanesi de, eşlerden bir tanesinin, diğeri de yanındayken, hızlı araba kullanmasıdır. Kimse canını sokakta bulmadı öyle değil mi?
Bir bayan, bir erkeğe göre daha nazik ve kırılgandır. Bu nedenle, merdivenlerden eşya çıkartma görevi, genellikle erkeklere kalmaktadır. Ancak ya o da o gün yorgunsa? İşte size bir kavga sebebi daha…
Siz evi temizlediğiniz halde eşiniz bunun değerini bilmiyorsa da kavga edebilirsiniz. Siz de evin hizmetçisi değil kadınısınızdır sonuçta…

Geleneksel Televizyonda Dizi ve Maç Seyretme Kavgası

Siz bir dizi izlerken o bir maç izlemek isterse de aranızda bir takım sorunların çıkması muhtemeldir.
Eğer çocuklarınız varsa, ve çocuklar, sizin ya da eşinizin, diğerinin hoşlanmadığı bir davranışını kendisine örnek alıyorsa; bu sebepten dolayı da kavga edilecek demektir.
Erkeklerin huyudur; işten geldiklerinde, üstlerini başlarını çıkartırlar; ancak ellerine geçeni önlerine gelen yere atarlar. Bu da ev kadını tarafından bir kavga ile sonuçlandırılacaktır.
Çiftler arasında bir de cinsel birliktelik vardır elbette. Siz her an bunu istemeyebilirsiniz; eşiniz ise, belirli zamanlarda yaşanmasından hoşlanmayabilir. Bu nedenle de kavgalar yaşamanız olasıdır.
Bir de, çiftler için eşlerden birinin, kendisine gösterdiği ilgi ve verdiği önemi, karşısındaki kişiye göstermemesi vardır. Bu da bir tartışmanın habercisidir.
Çocuklarınızın uyku saatleri nedeniyle bile kavga edebilirsiniz. Belki de sizin bazı hareketlerinize engel oluyorlardır…
Eşiniz size bir iyilik yapmış, ve çamaşırları makineye atıp yıkamış olabilir. Ancak çamaşır makinesi çamaşırları yıkadığında sadece makineyi kapatıp, çamaşırları ise makinenin içinde bırakınca, bu da bir kavga sebebi olabilir. Biz insanlar, iyilerin üstüne bir kalemde çizik atıp, herşeyi en kötü yönüyle görmeyi başarabiliriz.

Eve Geç Kalmak da Kavga Sebebidir
Siz evinizde eşinizin yolunu gözlerken, eşiniz eve çok geç gelirse, bu nedenle de kavga edebilirsiniz.
Çamaşır örneğinde verdiğimiz gibi, yemek için de kullanabileceğimiz bir tabir vardır; hiç bir şeyle mutlu olmayız. Yemeğimizi yapan eşimiz, mutfağımızı dağıtırsa, bu durum bizi çileden çıkartmaya yeter de artar…
Eviniz en temiz alanınızdır. Ancak eşiniz, dışarda yağmur yağarken eve gelip, çamurlu ayakkabıları ile evin içinde dolaşmaya başlarsa, işte size kavga etmek için bir neden daha…
Bir taraf çocuklara iyi terbiye vermeye çalışırken, diğer taraf onları çok sevdiği için her istediklerini yapar ve şımartırsa, yine çocuklar yüzünden bir anlaşmazlık ortaya çıkmış olur, ve bir kavga daha çıkabilir…
Çocukların önünde edilen küfürler de, kavga etmek için bir neden oluşturabilir. Çocuklar belirli bir terbiye çerçevesinde yetiştirilecekse küfürlü ortamlardan da uzak kalmalıdırlar. Hele ki en çok örnek aldıkları anne ve babalarından küfür duymaktan daha çok…
Eşiniz eve geldiğinde, siz televizyon karşısında en sevdiğiniz diziyi izlerken, o tek başına yemek yemek zorunda kalırsa da bir kavga doğabilir.
Çekmeceleri çekip, dolapları açıp, içinden istediği şeyi alıp, sonra da açtığı çekmece ya da dolapların kapısını kapatmıyorsa da eşinizle kavga edersiniz.
İngiliz araştırmacıların yaptığı kavga etme nedenleri ile araştırmada sırayı, araba park ederken yaşanan sorunlar almaktadır. Araba kullanmayı size öğreten eşiniz, sizin yanlış bir hareketinizi affetmeyebilir; belki de o konu üzerinde çok durmuştur. Eğer siz araba park etmeyi başaramazsanız, kendisini dinlemediğinizi ya da önemsemediğinizi düşünebilir.

Telefonu Meşgule Almak da İstenmez
Eşiniz sizi aradığında; ya da siz onu aradığınızda meşgule alınan telefonlar, başlıca kavga nedenlerindendir. Çünkü o anda ne yapıldığı; ve yapılan açıklamanın ne kadar doğru olup olmadığının bilinmemesi gibi bir durum söz konusudur.
Eşinizin size karşı kaba davranması da sizin için bir kavga sebebi olabilir.
Çiftler arasında söylenmesi alışkanlık haline gelmiş olan seni seviyorum cümlelerini söylemeyi unutmak da kavga etmek için muhtemel bir sebep oluşturabilir.
 

Çilekli Sakız

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Katılım
1 Şubat 2009
Mesajlar
4.185
Tepki
5.840
Puan
113
Yaş
33
Konum
İzmir/ Tokat
Genel bir kavga sebebimiz yok ortada ama türetmede de üstümüze tanımam bazen an gelir bir tüy yüzünden bile kavga çıkar :D
 
Katılım
10 Aralık 2018
Mesajlar
42
Tepki
21
Puan
8
Yaş
31
Konum
izmir
Keşke her evde huzur ve güven ortamı hep olsa :) ama arada küçük atışmalar da olabiliyor. Bir sebep de ben ekleyeyim; *kültür çatışması. Bu bazen şehirler arası olabiliyor, biri İzmir'li biri Tokat'lı mesela, yemek kültüründen aileden öğrenilen kültüre kadar. İşte bu noktada eşler arasında biz de böyle, zaten siz şöylesiniz tarzında -aslında hiiiç girilmemesi- gereken mevzular bir an da gün yüzüne çıkabiliyor. Aman diyim "siz biz" çatışmasına sakın girmeyin. Çünkü her aile de kendi içinde bir kültürdür. Ve evli eşler de aileleri dışında artık kendilerine ait bir küçük bir kültür oluşturma yolunda ilerlemelidirler :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst