Kadayifli Tavuk Sarma-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
tavuk+sarma.jpg


bugün sizlere birkac sene evvel oktay ustanin da katildigi yurtdisinda organize edilmis bir yarismada birincilik almis yemegimin tarifini vermek istiyorum :)
72 yarismacinin icinde iki dalda !birinci olmak gercekden gurur verici .jüri üyeleri stutgart eyaletinde sayili restorantlarin sahipleri idi
bu yemegi seneler önce ne zaman oldugunu hatirlamiyorum istanbulda ünlü restorantlarin tanitildigi bir yemek programinda görmüstüm aklimda kaldigi kadar uyarlamistim
tarif icin ben bir tavuk gögsü ile yapilan miktarini veriyorum bir tavuk gögsü dört kisilik servis oluyor iki dilim kesecekseniz sayet ..
malzeme
1 adet tavuk gögsü kesilmemis parcalanmamis
1 adet patlican
bir kirmizi dolmalik biber
1 adet yesil kabak
1 dis sarimsak
50 gr kasar
1 yumurta
iki yemek kasigi un
2 avuc dolusu taze kadayif
sos malzemesi
bir adet domates konserve dogranmis
1 kücük arpacik sogani
1 dis sarimsak (sos icin
yarim bag feslegen
tuz karabiber
4 yemek kasigi zeytinyagi sos icin
firca ile sebzelere sürmek icin yarim su bardagi zeytinyag
kizartmak icin ayrica sivi yag
tuz karabiber

yapilisi
öncelikle sebzeleri yikayin soymadan ince dilimler halinde kesin tuzlayin firca yardimi ile yaglayin
teflon izgara tavada sarimsag ive biraz feslegen yapraklar ilave edip sebzeleri izgara yapin
tüm sebzeler bitince bir kenarda bekletin

022964f35963730caf1a71a0ea67e323_1262611025%5B1%5D.jpg


bir tencereye 4 yemek kasigi zeytinyagin koyun ve sarimsagi sogani ince olarak dograyip domates konservesini icine bosaltip ocaga koyun orta ateste kaynatin yaklasik 35 dakika koyulasip özlessin inecegine yakin feslegen yapraklarini dograyin ocakdan cekip ilimaya alin
diger tarafta tavugu iki naylon arasinda iyice döverek inceltin ebati büyüsün sinirlari zorlayin bu asmada tavugu sardiginiz zaman ebati kolunuzun yarisi kadar olmali eti incelsin

b9af75a4962d41b2097629f95af33bfe_1262610968%5B1%5D.jpg


ncelen tavuk etinin üzerine biraz tuz karabiber serpin önce unu serpin yumurtayi bir kapta catalla biraz cirpip firca yardimi ile unlu etin üzerine sürün en üste didiklediginiz kadayiflari serpin
tezgahin üzerine bir strec folyo serin. kadayifli kismi alt gelecek sekilde etinizi folyonuzun üzerine ters cevirin neden folyonun üzerine diye sorarsaniz folyo tavugu sarmamiza yardimci olacak
etinizi bos tarafina hazirladiginiz sostan bir iki yemek kasigi sürün . unutmayin kadayifli kisim altta kalacak sosu icine sürecegiz


739a0e74b1173cf425b3d79d7cbd2855_1262611066%5B1%5D.jpg


izgara yaptiginiz sebzeleri bir sira patlican bir sira kabak bir sira peynir olacak sekilde tavugun kenar ucuna dizin.. folyoyu kaldirarak rulo seklinde sarin


fdf4cd25de67b165f86fbd6297fea1a6_1262611115%5B1%5D.jpg


tekrar üzerini iyice bir kac kez folyo ile sarinki acilmasin
biraz bu sekilde bekletin yaklasik yarim saat buzdolabinda dursun .daha sonra dikkatlice sardiginiz folyodan cikarip tüm olarak isittiginiz sivi yagda her tarafi kizaracak sekilde cevirerek kizartin .yemegi yerken inanin bu zahmetlere degecek
yanina lezzeti ne lezzet katacak
patates püresi icin ise 4-5 adet orata boy patatesi soyup kücük küpler halinde kesin üzerine gececek kadar su tuz biraz muskatnus koyarak ocakda suyunu cekecek kadar pisirin sicakken ezip icine 200 gr krema ve 50 gr tereyag koyup iyice ocakda karistirin karabiber serpip tavuk ile her ikisi sicak servis yapin
afiyeeeeeeet olsun

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst