Kadayıf

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan




yarım kilo tel kadayıf
zeytinyağı
tereyağı
2 su baradğı şeker
2 su baradağı su
limon

kadayıfları bıçakla küçük küçük parçalıyorum önce
sonra
toplamı 1 buçuk su bardağına yakın karışık yağla iyice harmanlıyorum hiç kuru yeri kalmayana kadar
kadayıfın yarısını tepsinin altına döşeyip arasına ceviz ve kalan yarsında üstüne serpiştirip elmile iyice bastırıyorum
fırında kurabiye pişirme ayarına getiriyoruzve kızartıyoruz
soğuyan kadayıfın üstüne,
su, şeker ve limonla hazırladığım şerbeti kaynar kaynar kadayıfın üzerine döküyoruz
ve afiyet olsun:cee
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Hazır kadayıflar gibi olmuş hemen not almam lazım ellerinize sağlık paylaştığınız için teşekkürler :cikolata:
 
OP
*Hülya*

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
Hazır kadayıflar gibi olmuş hemen not almam lazım ellerinize sağlık paylaştığınız için teşekkürler :cikolata:

nk kendimi övmek gibi olmasın ama kadayıfı bir ben birde bir arkadaşım var böyle yapan:lilav:
ben hiç öyle salkım saçak kadayıf sevmiyorum
bu abartısız neredeyse künefe gibi muntazam oluyor
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Belli zaten çok güzel gözüküyor bende bu tarz yaparken kelepçeli kek kalıbımın alt tabanını koyup üzerine ağır bir tencere koyardım bekletirdim sonra ya ocak üstüne yada fırına atıp pişiririm güzel olurdu ama bunuda denicem görüntü bayağı cezbetti beni hatta fıstıklıda çok güzel olur bu ay ay :catalbicak:
 
OP
*Hülya*

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
işin sırır kadayıfları küçük küçük kırpmak ve iyice harmanlayıp yağlamakta
o zamn kadayıf oturuyor
hiç kabarmıyor:panter:
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
ben kadayifi ilk defa kaynanamda yedim,ogunden sonra hastasi oldum,benim icin ozel,bayramlarda baklavanin yanina bunuda yapar,sagolsun,,,
ayni boyle kare kare yapiyo kaynanamda,ama bide serbetine vanilya katiyo,cok guzel oluyo,
ellerine saglik canim,bidahakine haber ette kosa kosa geleyim,,,
 
OP
*Hülya*

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
yarın tekrar yapacam elis
bitti bugün misafirim vardı
yarında kızım gelcek ona yapacam
yetişirsen gel
vanilyamı
cesaret edebilirmiyim acaba
:acep:
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
bilmem ama oda guzel oluyo yani,,,ben hep oyle yedim ,,,vanilyasiz nasi oluyo onuda ben bilmiyom,,,:cokkomik:
tamam geliyom canim,simdiden yola cikiyimda anca yetisirim artik:cokkomik:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Bende yapıyorum bazen şerbetli tatlılara gerçi kadayıfın tadını etkilermi bilemedim kötü olmaz ama...
 
OP
*Hülya*

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
hiç yemedim ama
oluyordur kesin
ama tadını merak ettim
ben yarın sadece bir dilimine atarım vanilya

sana yazarım:1:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Valla ben revaninin şerbetine atıyorum bazen hatta vanilya esansları varya ondan bile koydum yani...

Bencede misafire değilde kendinize yaparken dene beğenirsen misafirede yaparsın
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst