Kabaklı ve dereotlu tartölet

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
kabakli-ve-dereotlu-tartolet_9b77f21a.jpg

Kabaklı ve dereotlu tartölet

Hamuru için
200 gr tereyağı
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

üzeri için
1 büyük kabak
1 soğan
100 gr beyaz peynir
Yarım demet dereotu
2 yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz-Karabiber

Geniş bir kapta tereyağı, yumurta, yoğurt, kabartma tozu ve tuzu iyice karıştırın. Elenmiş unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. üzerini bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamura un serpin. Ufak tart kalıplarını yağlayın ve hamuru paylaştırıp yerleştirin. Kabağı rendeleyin. Peyniri ezin. Soğan ve dereotunu ince doğrayın. 2 yumurta, tuz ve karabiber ilave edilip karıştırın. Bu karışımı hamurların üzerine yayın. En son zeytinyağını gezdirip önceden 170 dereceye ayarlanmış fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Kabaklı ve dereotlu tartölet artık hazır, afiyet olsun.
Kaynak :Lezzet
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst