Kabak Kizartmasi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
kabak_kizartmasi_enfesyemektarifi_00.jpg


Malzemeler:
  • 5 adet kabak
  • 1-2 su bardağı sıvıyağ
  • Tuz
Yapılışı:
  • Kabakları yıkayıp kabuklarını kazıyoruz.
  • 1 cm inceliğinde verev kesiyoruz.
  • Kızartmaya yakın tuzluyoruz.
  • Derin bir kapta kızdırılmış yağın içerisine kafi miktarda koyuyoruz.
  • Altı ve üstü pembe renkte kızartıyoruz.
  • Havlu kağıt yayılmış bir kaba çıkarıyoruz.
  • Yağı süzülenleri servis tabağına diziyoruz.
  • Sarımsaklı yoğurt ile servis yapıyoruz.
ALINTI
 

-sumeyye

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
5.598
Tepki
4.992
Puan
113
Yaş
45
Konum
İstanbul
sebzelerin içinde en çok sevdiğim kabak kızartması o kadar güzel görünüyorki inan yemeğimi yapmamış olsaydım hemen karkar yapardım emeğine yüreğine sağlıkcanım
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
ben aynen böyle yaptim
sunumu tam böyle güzel olmasada:utandim:
yinede bayildik tadinada doyamadik:catalbicak:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst