Jumbo karidesli sosta pirinç

T

tugceyildiz

Misafir
Malzemeler:

1 su bardağı calrose pirinci
200 gr. karides
1 adet havuç
200 gr. karnabahar
200 gr. brokoli
1/2 su bardağı mantar
2 adet domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:

Sebzeleri yıkadıktan sonra doğrayın. Karnabaharı ve brokoliyi küçük çiçeklere ayırın. Varsa buharlı pişirme makinesinde yoksa bir tencerede hafif diri kalacak haşlayın. Başka bir kapta pirinci haşlayın. Karidesleri temizledikten sonra toprak bir fırın kabına (güveç) dizin. Üzerine rendelenmiş domates ilave edip fırınlayın. Karidesler piştikten sonra servis tabağına alıp haşlanmış pirinç ve sebzeleri ekleyip servis yapın
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst