Jude Law

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
72070031.jpg


Jude Law

1972 doğumlu ünlü İngiliz sinema oyuncusu. Law, kariyeri boyunca iki kez Oskar Ödülü'ne aday gösterildi.

David Jude Heyworth Law, öğretmen anne ve babanın çocuğu olarak 29 aralık 1972’de Lewisham, Güney Londra’da dünyaya geldi. Blackheath’deki John Ball İlkokulu'na giden Law, ardından Dulwich’de Alleyn’s School’a devam etti. 12 yaşında National Youth Music Theatre’a (Ulusal Gençlik Müzik Sahnesi) girdi ve oyunculuğa başladı fakat 17 yaşındayken bu okulu bıraktı.
Law’ın kariyerinin ilk büyük sahne rolü Philip Ridley’in The Fastest Clock in the Universe oyununda canlandırdığı, cinsel açıdan belirsizlikte olan ve hilekar bir genci oynadığı rol oldu. Ardından Jean Cocteau’nun trajikomedisi Les Parents Terribles’in yeniden yaratıldığı Indiscretions’da Kathleen Turner, Roger Rees ve Cynthia Nixon’la birlikte oynadı. Jude Law, İngiliz televizyonundaki küçük rollerden ve iki yıl boyunca yeraldığı Granada Tv’de yayınlanan pembe dizi Families’den (Aileler) sonra 1994’de drama filmi Shopping’deki rolüyle çıkış yaptı. 1997’de Wilde adlı Oscar Wilde’ı konu alan filmdeki Lord Alfred Douglas rolüyle şöhreti yakalayan Law, bunun ardından Hollywood’a taşındı.

Olimpiyat madalyası sahibi tekerlekli sandalyeye mahkum olmuş bir sporcuyu canlandırdığı Gattaca’nın ardından, Midnight in the Garden of Good and Evil’da Kevin Spacey’nin aşığı rolünü oynadı. Road to Perdition’da ise sadist bir kiralık katili oynadı.

Jude Law, iki kez Akademi Ödülü için aday gösterildi. 2000’de En İyi Yardımcı Oyuncu dalında Matt Damon ve Gwyneth Paltrow'la birlikte oynadığı The Talented Mr. Ripley filmindeki rolüyle ve 2004 yılında da En İyi Aktör dalında Nicole Kidman'la beraber başrollerini paylaştığı Cold Mountain filmindeki rolüyle.

2004 yılında oynadığı bir diğer film Alfie, gişede başarısızlığa uğradı ve yardımcı rollerde iyi olduğu fakat tek başına bir filmin yükünü kaldıramadığı yolunda kötü eleştiriler aldı. Aynı yıl çektiği Sky Captain and the World of Tomorrow ve I Love Huckabees de başarısızlığa uğradı. 2005 yılındaki Oskar töreninde komedyen Chris Rock’ın şakalarının kurbanı olan Law’ı, 2004’de aday olduğunda oskar heykelciğini kaybettiği oyuncu dostu Sean Penn korudu ve “Law’ın son dönemdeki en iyi oyunculardan biri olduğunu düşünüyorum” dedi. Penn o gece Law’ın yanında yeralan az sayıdaki dostlarından biriydi.

Grafik roman Watchman’in büyük hayranı olan Law, vücudunda Rorschach karakterinin dövmesine sahip. Eğer seri film haline getirilirse içinde mutlaka yeralmak isteyen Law, Ozymandias karakterini oynamak istediğini dile getirdi. Daha önce de Batman vs. Superman, Batman Begins ve Superman Returns filmlerinde Batman’i ve ya Superman’i oynamak istemişti fakat reddedildi. Bunun yanısıra Superman Returns filminin yönetmeni Bryan Singer, Law’a General Zod rolünü teklif etti fakat kabul etmemesi üzerine, bu karakter filmden çıkarıldı.

Kasım 2004’de People Dergisi tarafından Yaşayan En Seksi Erkek seçilen ude Law, Shopping filminin çekimleri sırasında tanıştığı oyuncu Sadie Frost ile 2 eylül 1997’de evlendi. Çiftin, Rafferty (6 ekim 1996), Iris (25 ekim 2000) ve Rudy (10 eylül 2002) isminde üç çocukları oldu. Bir süre boyunca Primrose Hill Set adlı genç İngiliz oyuncularından oluşan grubun merkezinde yeralan çift, altı yılın ardından 29 ekim 2003’de boşandı.

Frost’un iddialarına göre, Law’ın sebepsiz davranışları, kendisinin doğuştan gelen depresyonunu kötüleştirdi. Bir süre önce gittikleri London’s Soho House adlı özel kulübün çocuklar için hazırladığı bir partide, küçük kızları Iris’in yerde bulduğu bir ecstacy hapını yutması üzerine onu acilen hastaneye kaldırmışlardı. Law ve Frost, iki yıl süren görüşmelerin ardından anlaşmaya vardı. Buna göre çiftin 4 milyon dolarlık evi Frost’a kaldı ve eşinden toplamda 2 milyon dolar aldı.

Jude Law ardından 2005’de Alfie filminin çekimleri sırasında yakınlaştığı Sienna Miller ile nişanlandı. Fakat Law’ın çocuklarının dadısıyla yaşadığı ilişkinin ortaya çıkmasının ardından ayrılan çift yeniden birleştiyse de bu kez de Sienna Miller’ın Daniel Craig’le gündeme gelmesiyle çift tamamen ayrıldı.

12 yaşında Londra'da National Youth Music Theatre'de oyunculuğa başladı.

17 yaşında okulu tamamen bırakıp "Families" (1990) TV dizisinde oynamaya başladı

People (ABD) Dergisinin '50 en güzel insan' listesine seçildi. (2000)

Anne ve Babası, Peter & Maggie Law emekli öğretmenler ve şu an Fransa'da bir tiyatro grubunu yönetiyorlar

O bir vejetaryen

Sol kolunda Beatles'in "Sexy Sadie" adlı şarkısının sözlerinin bulunduğu bir dövme var. Şarkının sözleri "You came along to turn on everyone Sexy Sadie" karısı Sadie Frost'u betimliyor.

Jude ismi Beatles'ın 'Hey Jude' adlı şarkısından geliyor.

The Talented Mr. Ripley filminde bir cinayet sahnesi çekilirken sırtüstü düşmüş ve bir kaburga kemiğini kırmıştı.

National Youth Music Theatre'a girdiği zaman yanlış yatakhaneye verilmişti çünkü yetkililer isminden dolayı onu kız sanmıştı.

judelaww.jpg


Filmleri

Repo Men (2010)
The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)
Rage (2009/I)
Sherlock Holmes, Sherlock Holmes, 2009, Oyuncu
Benim Aşk Pastam, My Blueberry Nights, 2007, Oyuncu
Ölümcül Oyun, Sleuth, 2007, Oyuncu
Tatil, Holiday, 2006, Oyuncu
Hırsız, Breaking and Entering, 2006, Oyuncu
Kralın Adamları, All the King's Men , 2006, Oyuncu
Daha Yaklaş, Closer, 2004, Oyuncu
Göklerin Hakimi, The Aviator, 2004, Oyuncu
Talihsiz Serüvenler Dizisi, Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events, 2004, Seslendirme
Sky Captain ve Yarının Dünyası, Sky Captain and the World of Tomorrow, 2004, Oyuncu
Alfie, Alfie, 2004, Oyuncu
Tesadüfler, I Heart Huckabees, 2004, Oyuncu
Soğuk Dağ, Cold Mountain, 2003, Oyuncu
Azap Yolu, Road to Perdition, 2002, Oyuncu
Kapıdaki Düşman, Enemy at the Gates, 2001, Oyuncu
Yapay Zeka, A.I. Artificial Intelligence, 2001, Oyuncu
Yetenekli Bay Ripley, Talented Mr. Ripley, 1999, Oyuncu
Varoluş, eXistenZ, 1999, Oyuncu
Esrarlı Ada , Presence Of Mind, 1999, Oyuncu
Timsah Gözyaşları, The Wisdom Of Crocodiles , 1998, Oyuncu
Yan Odadan Melodiler , Music from Another Room, 1998, Oyuncu
Final Cut, Final Cut, 1998, Oyuncu
Bent, Bent, 1997, Oyuncu
İyiler ve Kötülerin Bahçesinde Geceyarısı , Midnight in The Garden Of Good And Evil , 1997, Oyuncu
Gattaca , Gattaca , 1997, Oyuncu
I Love You, I Love You Not , I Love You, I Love You Not , 1996, Oyuncu
Alıntı

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
jude-law-yakin-markaj-2970850.Jpeg


Jude Law Yakın Markaj

Masum bir gülümseme, sert bakışlar ve büyüleyici bir karizma!

Sinema ve televizyon dünyasının nadir çekici erkeklerinden biri hiç kuşkusuz Jude law oldu. Kadınlar senelerdir kendisine hayran bakışlarla baktı, kimileri bir yerlerde karşılaştı, kimileri o kada şanslı olamadı sadece fotoğraflarına bakmakla yetindi. Fotoğraflardaki karizmatik duruşu bile bizlere yeter derken, Law gençlik yıllarından orta yaşlarına geçişinde çoğumuzu kendisine daha da hayran bırakan bir tarza büründü. Kadınların cazibesine, erkeklerin tarzına hayran kaldığı sinema dünyasının hatırı sayılır isimlerinden Jude Law, şöhretinin keyfini utangaçlığının gizeminde saklayan bir centilmen olarak tarihe geçebilir.

law-jude-photo-jude-law-6234281.jpg


Sinema sahnesinde görünmeden önce kariyerine küçük yaşlarda tiyatroyla başlayan Law, gençlik yıllarında çeşitli televizyon dizilerinde yer alarak oyunculuğunu pekiştirmeye çalışan işler yaptı. Beyazperde deneyimini “Welcome to Gattaca” filmiyle yapan genç adam, unutulmayacak rollerin kahramanı olacağının hakkını, sonrasında gelen başarılı çalışmalarla adından söz ettirerek vermiş oldu. Kirli sakalı, masum gülümsemesinin yanı sıra, “kötü çocuk”ları anımsatan bakışları ve düzgün fiziği! Jude Law tüm bu özellikleriyle sinema dünyası kadar moda dünyasında da kendisine hatırı sayılır bir yer edindi. Dior Homme Sport parfümünün, Vogue gözlüklerinin yüzü olarak ve bir çok moda dergisinde editoryal çalışmalarda, karşımıza çıktı. Hal böyle olunca sinema ve moda dünyasından birçok kadınla adının anılması da kaçınılmaz bir durum oldu ancak, Law kariyerine öylesine düşkün olduğunu gösterdiki, yanındaki kadınlar hayatından bir geldi, bir geçti, biz onu her daim filmlerindeki oyunculuğu, dayanılmaz cazibesi ve kırmızı halı törenlerinde vücuduna kusursuzca yakışan takım elbiseleriyle anımsıyoruz.

c423fe2276a13565cd061e6b4b2da101c68f3115.jpg


“Moda ve sinema dünyasının en çekici erkeklerinden biri olmak elbette zor olmalı. Benim içinde çoğu zaman her şey zor oluyor ancak, ailem ve çocuklarımla zaman geçirdiğimde bu hayatta hiçbir şeyin “daha önemli” olmadığını anımsıyorum. Kameralara yabancı değilim, röportaj vermeyi seviyorum, saçlarım dökülüyor ancak, ben hala sinema ve moda dünyasında hatırı sayılır işlerde yer alıyorum, işte bunu yapabildiğim sürece mutlu olacağıma inanıyorum”. Geçtiğimiz yıl okuduğumuz bir röportajında Law aynen bu cümleleri kuruyor. Hayatın ne demek olduğunu kısaca özetleyen bu cümleler sayesinde kendisine olan hayranlığımız bir kat daha artıyor. Elbette Dior, Tom Ford ya da Armani takım elbiseler giydiğinde, kırmızı halıda kameralara gülümsediğinde ya da sinema filmlerinde ifadesiz yüz hatlarıyla karşılaştığımızda her zaman olduğu gibi heyecanlanmadan geçemiyoruz.

Jude-Law-jude-law-14652023-800-600.jpg


“İster takım elbiseli, ister kot pantolon-tişört-spor ayakkabı, hangisinin içinde o anda kendimi rahat hissediyorsam mutluluğumu yansıtmayı seviyorum, insanlar sizi seviyor ve izliyorsa, onlara karşı her zaman sorumluluğunuz var, gülümsememek, somurtmamak, kızgın olmak size birşey kazandırmaz, elbette mutsuz olduğunuz zamanlarınız olabilir ancak, sizin mutsuzluğunuz kimseyi ilgilendirmez, bu sebeple ben hep güleryüzlü halimle kameraların karşısına çıkıyorum. Mutsuz olmak için gereksiz sebepler yaratmaya vaktim yok, hayatımı ve çocuklarımı seviyorum, işim ve sevenlerim benim için hep önemli oldular, bundan sonrada hep öyle olacak”. İnsanlara bakış açısını ve kendine olan güvenini hayranlıkla izlediğimiz Law, sinema filmleri kadar sosyal sorumluluk projesi dünya barışına dikkat çekmek için düzenlediği “Peace One Day” projesiyle de dikkat çekiyor.

jude-law-8a.jpg


Sherlock Holmes filmiyle beyazperdede izlediğimiz Law, 2013 yılında Anna Karenina ve The Gardians filmleriyle yeniden sinema izleyicisiyle buluşacak. Moda severler içinse Law bu iki filminin galalarına giydiği kıyafetleriyle yakından izlenecek gibi gözüküyor.
Milliyet

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst