Jalebi ( Hint Tatlısı )
Tatlı severler, hele ki '''Şerbetli tatlılara bayılırım'' diyenler sizleri böyle alalım.
Şerbetiyle, aromasıyla yeni favorilerinizden biri olacak Jalebi.
Malzemeler
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı zerdeçal
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı gül suyu
1 yemek kaşığı limon suyu
Kızartmak için:
3/4 su bardağı sıvı yağ
Püf Noktası
Dinlenen hamurunuzun üzerinde kabarcıklar oluşmuşsa hazır hale gelmiş demektir. Kızartma yapacağınız yağın kızmış olmasına özen gösterin. Şerbetinizin ılık, tatlınızın sıcak olmasına dikkat edin. Aksi takdirde şerbetini çekmeyecektir.
Hazırlanışı:
Tüm hamur malzemelerini bir kabın içine alın ve güzelce karıştırın. Akışkan kıvamda bir hamur elde edin. Koyu kıvamlıysa su ilave edin.Üzerini kapatın ve dinlenmeye bırakın.
Şerbeti için:
Derin bir tencerenin içerisine su ve şekeri alın.
Şeker eriyip, su kaynayınca içerisine gül suyu ve limon suyunu ekleyin.
Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Ilımaya bırakın.
Kızartmak için:
Dinlenen ve içerisinde kabarcıklar oluşan hamurunuzu boş ve temiz bir ketçap ya da mayanoz şişesinin içine alın.
Tavanın içerisine yağı aktarın ve kızdırın.
Hamuru içten dışa doğru büyüyen spiraller şeklinde ya da dilediğiniz başka bir şekilde sıkın.
Arkalı önlü kızartın. Kızarttıktan sonra şerbete batırın.
Aynı işlemi hamur bitene kadar tekrar edin. Sonra da afiyetle tüketin.
Tatlı severler, hele ki '''Şerbetli tatlılara bayılırım'' diyenler sizleri böyle alalım.
Şerbetiyle, aromasıyla yeni favorilerinizden biri olacak Jalebi.
Malzemeler
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı zerdeçal
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı gül suyu
1 yemek kaşığı limon suyu
Kızartmak için:
3/4 su bardağı sıvı yağ
Püf Noktası
Dinlenen hamurunuzun üzerinde kabarcıklar oluşmuşsa hazır hale gelmiş demektir. Kızartma yapacağınız yağın kızmış olmasına özen gösterin. Şerbetinizin ılık, tatlınızın sıcak olmasına dikkat edin. Aksi takdirde şerbetini çekmeyecektir.
Hazırlanışı:
Tüm hamur malzemelerini bir kabın içine alın ve güzelce karıştırın. Akışkan kıvamda bir hamur elde edin. Koyu kıvamlıysa su ilave edin.Üzerini kapatın ve dinlenmeye bırakın.
Şerbeti için:
Derin bir tencerenin içerisine su ve şekeri alın.
Şeker eriyip, su kaynayınca içerisine gül suyu ve limon suyunu ekleyin.
Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Ilımaya bırakın.
Kızartmak için:
Dinlenen ve içerisinde kabarcıklar oluşan hamurunuzu boş ve temiz bir ketçap ya da mayanoz şişesinin içine alın.
Tavanın içerisine yağı aktarın ve kızdırın.
Hamuru içten dışa doğru büyüyen spiraller şeklinde ya da dilediğiniz başka bir şekilde sıkın.
Arkalı önlü kızartın. Kızarttıktan sonra şerbete batırın.
Aynı işlemi hamur bitene kadar tekrar edin. Sonra da afiyetle tüketin.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.