Kristen Stewart
Daimi Üye
İZMİR’İN MEŞHUR KUMRUSU
MALZEMELER .
5 Su bardağı un,
1 paket kuru maya
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tuz
2 çorba kaşığı toz şeker
Alabildiği kadar ılık su
1 kase susam
Sucuk,salam,kaşar peyniri
Sivri biber ve domates
HAZIRLANIŞI :
Karıştırma kabının içine unu alın,Mayayı,tuzu ve tozşekeri ekleyip kırıştırın.Daha sonra sütü,sıvıyağı ve alabildiği kadar ılık su ilavesi ile yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayın.Hamurlara kumru şekli verip,üzerine su sürerek susama bolca bulayın.Bu şekilde 40 derecelik fırında 10 dakika mayalandırın.Daha sonra çıkartıp 180 derecelik fırına koyarak pişirin.İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerini kesin.Izgarada pişirdiğiniz sucuk ve salamları,biberleri içine yerleştirin.Kaşar peyniri ve domates dilimleri ile zenginleştirdiğiniz kumrunun yemeye doyumu olmuyor.Afiyet olsun.
Alıntıdır.
MALZEMELER .
5 Su bardağı un,
1 paket kuru maya
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tuz
2 çorba kaşığı toz şeker
Alabildiği kadar ılık su
1 kase susam
Sucuk,salam,kaşar peyniri
Sivri biber ve domates
HAZIRLANIŞI :
Karıştırma kabının içine unu alın,Mayayı,tuzu ve tozşekeri ekleyip kırıştırın.Daha sonra sütü,sıvıyağı ve alabildiği kadar ılık su ilavesi ile yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayın.Hamurlara kumru şekli verip,üzerine su sürerek susama bolca bulayın.Bu şekilde 40 derecelik fırında 10 dakika mayalandırın.Daha sonra çıkartıp 180 derecelik fırına koyarak pişirin.İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerini kesin.Izgarada pişirdiğiniz sucuk ve salamları,biberleri içine yerleştirin.Kaşar peyniri ve domates dilimleri ile zenginleştirdiğiniz kumrunun yemeye doyumu olmuyor.Afiyet olsun.
Alıntıdır.