İzmir'in Meşhur Kumrusu

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
İZMİR’İN MEŞHUR KUMRUSU

kmr.jpg


MALZEMELER .

5 Su bardağı un,
1 paket kuru maya
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tuz
2 çorba kaşığı toz şeker
Alabildiği kadar ılık su
1 kase susam
Sucuk,salam,kaşar peyniri
Sivri biber ve domates
HAZIRLANIŞI :

Karıştırma kabının içine unu alın,Mayayı,tuzu ve tozşekeri ekleyip kırıştırın.Daha sonra sütü,sıvıyağı ve alabildiği kadar ılık su ilavesi ile yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayın.Hamurlara kumru şekli verip,üzerine su sürerek susama bolca bulayın.Bu şekilde 40 derecelik fırında 10 dakika mayalandırın.Daha sonra çıkartıp 180 derecelik fırına koyarak pişirin.İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerini kesin.Izgarada pişirdiğiniz sucuk ve salamları,biberleri içine yerleştirin.Kaşar peyniri ve domates dilimleri ile zenginleştirdiğiniz kumrunun yemeye doyumu olmuyor.Afiyet olsun.

Alıntıdır.
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Of of -hmm Kumruya bayılırım:catalbicak:

Özellikle Çeşme'de yediğim kumrular harika oluyor:kupa:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
İZMİR’İN MEŞHUR KUMRUSU

kmr.jpg


MALZEMELER .

5 Su bardağı un,
1 paket kuru maya
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tuz
2 çorba kaşığı toz şeker
Alabildiği kadar ılık su
1 kase susam
Sucuk,salam,kaşar peyniri
Sivri biber ve domates
HAZIRLANIŞI :

Karıştırma kabının içine unu alın,Mayayı,tuzu ve tozşekeri ekleyip kırıştırın.Daha sonra sütü,sıvıyağı ve alabildiği kadar ılık su ilavesi ile yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayın.Hamurlara kumru şekli verip,üzerine su sürerek susama bolca bulayın.Bu şekilde 40 derecelik fırında 10 dakika mayalandırın.Daha sonra çıkartıp 180 derecelik fırına koyarak pişirin.İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerini kesin.Izgarada pişirdiğiniz sucuk ve salamları,biberleri içine yerleştirin.Kaşar peyniri ve domates dilimleri ile zenginleştirdiğiniz kumrunun yemeye doyumu olmuyor.Afiyet olsun.

Alıntıdır.

İşte benim dilimden anlayan bir yemek :hihi: bayılırıııım olsa da yesek -alkis
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst