İtalya’nın ve dünyanın moda başkenti: Milano

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
fft20_mf1593306.Jpeg


İtalya’nın ve dünyanın moda başkenti: Milano
İtalya’nın en çok turist çeken yerlerinden biri olan tarihi ve ihtişamlı yapılarıyla kendine hayran bırakan Milano, tam bir alışveriş cenneti olması bakımında da turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.

Çizme’nin ikinci büyük şehri olan Milano’da, kentin modern yüzünü yansıtan dev gökdelenler ve en lüks markaların mağazalarını gezme imkanını bulurken, Avrupa’nın en önemli mimari ve sanat harikası tarihi eserlerini de görebilir ve eski ile yeniyi en iyi şekilde harmanlayan bu kentte unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz.



Her şeyin başladığı yer Duomo Meydanı

Milano’ya giden turistlerin şehri keşfe başlamaları için ilk durakları adını ünlü katedralden alan Duomo Meydanı oluyor. Dünyanın ilk alışveriş merkezi olan Galeri’nin de yer aldığı meydan, Milano’nun en çok ilgi çeken yerlerinden.

Bu meydanda dilerseniz meşhur İtalyan yemeklerinin ve kahvelerinin tadına bakabilir, dilerseniz görkemli yapılar arasında tarihi bir yolculuğa çıkabilir dilerseniz de doyasıya alışverişin tadını çıkarabilirsiniz.



Milano’nun sembolü Katedral

Şehirdeki her yol Milano’nun kartpostallara konu olan dünyaca ünlü “Katedral”ine çıkmaktadır. Gotik tarza inşa edilen ve 500 yıldan bu yana yapımı hala süren Katedral, Milano’da görülmesi gereken başlıca yapılar arasında yer alıyor.

Ayrıca; Castello Meydanı’ndaki Castello Sforzesco kalesi, Duomo'da bulunan La Scala Tiyatro Müzesi, Pirelli Gökdeleni, Santa Maria delle Grazie Kilisesi, gece hayatının merkezi Navigli ve futbol meraklısı turistleri için San Siro Stadyumu Milano’da görülmesi gereken başlıca turistik yerler.



Alışveriş cenneti Milano

Dünyanın alışveriş başkentlerinden biri olan Milano’da en lüks markaların dev mağazalarından antika pazarlarına kadar her kesimden her bütçeye hitap edecek alışveriş imkanı bulunmakta…

Şehirdeki ünlü antika pazarları Naviglio Grande in RipaTicinese, Alzaia Naviglio Grande ve Brera Market’de sıralanırken, lüks alışveriş merkezleri ve mağazalar Piazza San Babilla, Saint Andrea, Via della Spiga, Via Manzoni ve Piazza della Scala’da yer almaktadır.

Montenapoleone, Vittorio Emanuele, Della Spiga ve Manzoni Caddeleri de Milano’da alışveriş keyfi yapmak isteyen ziyaretçilerin uğraması gereken yerlerden.




Milano’nun kendine özgü tatları Dünyanın en ünlü mutfaklarından biri olan İtalyan mutfağının en özel tatlarının yer aldığı Milano restoranlarında ve cafelerinde şehrin ünlü yemekleri tadabilirsiniz.

İtalya’nın bu görkemli şehrine giden turistlere; Milano’nun yerel yiyecekleri olan safranlı risotto, et yemeği osso buco, Christmas keki panetto, chiacchiarare adlı tatlısı, zuppa pavese ve minestrone denen çorbaların tatlarına bakmadan dönmemeleri tavsiye edilir.

Milliyet
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst