İtalyan şefin ilginç pizza reçetesi...

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
pisa_279d07bf-8ff4-4f34-ab99-581cfec07908_2.jpg


İtalyan şefin ilginç pizza reçetesi...

Pizza hamuru
500 gr un
250 gr su
15 gr tuz
10 gr yaş maya
25 gr zeytinyağı

Hazırlanışı:
Suyun ve unun yarısını önceden suda çözdürdüğünüz maya ile yoğurun.
Daha sonra aynı malzemelerin kalan yarısını tuz ve yağı da ilave ederek hamur haline getirin.

Fesleğen sosu:
80 gr fesleğen yaprağı
100 gr sebze suyu
1 avuç çam fıstığı
60 gr haşlanmış patates
60 gr sızma zeytinyağı
1 tutam tuz

Hazırlanışı:
Fesleğen yapraklarını kaynar suda 10 saniye bekletip hemen buzlu suya alın.
Kalan malzemelerin tamamını ve iyice soğultulmuş fesleğen yapraklarını mikser yardımıyla iyice çırparak püre haline getirin.

Domates Bavyera
500 gr domates püresi
2 yemek kaşığı domates konsantresi veya salça
200 gr çırpılmış krema
4 yaprak jelatin
Tuz&karabiber

Hazırlanışı:
Domates püresini iyice çırpın ve 1 gün dinlendirin. Dinlenmiş domates püresinin suyunu süzün. Püre kısmını tuz ve karabiberle tatlandırın. Jelatinlerin kullanmadan önce mikrodalga fırında kısa bir süre çözülmesini sağlayın. Jelatini ve domates püresini krema ile karıştırarak çırpın. Karışımı plastik kurabiye kalıplarında dondurun.

Domates confit
4 adet cherry domatesin önce kabuklarını soyun, daha sonra tuz, pudra şekeri, az karabiber, kekik, limon kabuğu rendesi ve birkaç diş sarımsakla birlikte 80 derece ısıda 1 saat fırınlayın....

(1 porsiyon için)

Sunum
Hazırlamış olduğunuz pizza hamurundan kurabiye büyüklüğünde bir parçayı elinizle açarak yuvarlak şekil verin ve derin yağda kızartın. Kızardıktan sonra fazla yağı kağıt havlu yardımıyla alın. Üzerine sırasıyla önceden kesip zırhladığınız mozarella peynirini ve 4 adet domates confit'i koyun. Dondurulmuş bavyera domatesi de en üste yerleştirin. Tabağı fesleğen sosu ile süsleyin.

ekolay
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst