Fırında İtalyan köftesini buzdolabında soğuttuktan sonra salam dilimler gibi dilimleyerek soğuk olarak tüketebileceğiniz gibi, napolitan sos eşliğinde sıcak olarak da tüketebilirsiniz. Ayrıca fırınlamayıp rulo haline getirdikten sonra çiğolarak bir parmak kalınlığında dilimleyip ızgara üzerinde de pişirerek tüketebilirsiniz.
italyan fırın köftesi
Fırındaİtalyan köftesini buzdolabında soğuttuktan sonra salam dilimler gibi dilimleyerek soğuk olarak tüketebileceğiniz gibi, napolitan soseşliğinde sıcak olarak da tüketebilirsiniz. Ayrıca fırınlamayıp rulo haline getirdikten sonra çiğolarak bir parmak kalınlığında dilimleyip ızgara üzerinde de pişirerek tüketebilirsiniz.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler
750 gr yağsız dana kıyması (en az iki kere çekilmiş)
250 gr dana sosis (kıyılmış)
2 yumurta
100 gr ufalanmış bayat ekmek içi
1 büyük kuru soğan (rendelenmiş)
2 diş sarımsak
1çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
75 gr kadar rendelenmiş mozarella (yoksa taze kaşar peyniri)
2 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz karabiber
Yeteri kadar tuz
·Uygun bir kapta bütün malzemeyi karıştırarak iyice yoğurunuz.
·Buzdolabına alarak 1-2 saat bekletiniz.
·Fırını180 dereceye ayarlayarak ısıtınız.
·Köfteyi buzdolabından alarak beş dakika daha yoğurunuz.
·Fırın tepsisine pişirme kâğıdı yerleştiriniz ve rulo haline getirdiğiniz köfteyi tepsiye alınız.
·Yaklaşık bir saat pişirerek arzu ettiğiniz biçimde servis yapınız.
mutfakgazetesi.com