İsveç Eurovision'u kazandı ama...

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
374279977538.jpg

İsveç Eurovision'u kazandı ama...

Azerbaycan'da yapılan 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Euphoria" şarkısıyla birinci olan İsveçli şarkıcı Loreen İsveçlilere büyük bir mutluluk yaşattı. Başbakan Fredrik Reinfeldt, başarısından dolayı sanatçıyı kutlarken, gelecek yıl Eurovision şarkı yarışmasının hangi kentte yapılacağı tartışması şimdiden başladı.

İsveçliler, 13 yıl aradan sonra yeniden Eurovision şarkı yarışmasını kazanmanın heyecanını yaşıyor.

Başbakan Reinfeldt, İsveçli sanatçı Loreen'e kutlama mesajı gönderdi. Başbakan mesajında, ''Ne büyük bir zafer, tebrikler Loreen. Çok güzel bir şarkı ve mükemmel bir performans. Şimdi gelecek yıl ülkemizde yapılacak final için sabırsızlanıyoruz'' diye yazdı.

İsveç basını da yarışma ile ilgili verdikleri haberlerde, ''Loreen'ın farklılığının kazandığı''na dikkati çekti.

İsveç medyasında yer alan haberlere göre, gelecek yıl Eurovision şarkı yarışmasının İsveç'te yapılması nedeniyle salon krizi yaşanabileceği belirtildi.

Stockholm'de Eurovision şarkı yarışmasının yapılacağı tarihlerde Dünya Buz hokeyi yarışmasının düzenleneceği hatırlatılırken, kentte bir tane büyük salon olduğu yenisinin yapılmasına hemen başlansa bile bitirilmesinin vakit alacağı ifade edildi. Bu gerekçelerle yarışmanın Stockholm yerine Göteborg ya da Malmö'de yapılabileceği tartışma konusu oldu.

İsveç daha önce Eurovision şarkı yarışmasını 4 kez kazanmıştı.

Şarkıyı dinlemek için tıklayın

Sabah
 
H

Hera

Misafir
Salon olayı nı ayarlamaları gerek bu zaten şartnamede var vede çok büyük bir salon olması gerekiyor Ben ülkemizde yapılan Eurovision şarkı yarışmasın da bizzat görev aldığım için iyi biliyorum inanılmaz bir tecbüreydi benim için ..
 

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
ben beğenmedim yaa. türkiye hakediyordu bence performansı çok güzeldi gösterisile herşeyiyle güzeldi ama olmadı, o olmadı bununda olma olasılığını hiç düşünmemiştim çok daha güzel şarkılar vardı bence
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
45652832204.jpg


Zafer İsveç'in!

2012 yılı Eurovision Şarkı Yarışması galibi 372 puanla İsveç oldu.

Yarışmaya Euphoria isimli şarkı ile katılan Loreen, şarkısı kadar sahne performansı ile de göz doldurarak birinciliğe uzandı. Sahneye çıplak ayakla çıkan Loreen, kendine özgü dansı ile harika bir görsel şov sundu.

Yarışmayı Rusya ikinci olarak tamamlarken, Sırbistan üçüncü sırada yer aldı. Dördüncü Azerbaycan olurken, Arnavutluk beşinci oldu. Estonya altıncı olurken, Can Bonomo ile katıldığımız yarışmadan 7. olarak ayrıldık.

Azerbaycan milli dans ve müzikleriyle başlayan yarışma sahne düzenlemesi ve ışık efektleriyle dikkat çekti. Her ülke temsilcisi sahne aldığında Kristal Salon'un duvarları o ülke bayrağının renkleri olan ışıklarla donatıldı.

Şarkı yarışmasının tartışmasız en renkli grubu Buranovski Babuşki yani Rus nineler ikinci oldu. Performansları ile göz dolduran nineler milli kıyafetleri ve sobaları ile sahne aldı. Sevimli ninelerin yaş ortalaması hayli yüksek olmasına rağmen salonu coşturmayı başardılar.

Eurovision şarkı yarışması önümüzdeki yıl 14 Mayısta İsveç'te yapılacak.

OĞLUMLA GURUR DUYDUM

Azerbaycan'ın Bakü kentinde düzenlenen 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nda 'Love Me Back' şarkısı ile Türkiye'yi temsil eden Can Bonomo yarışmayı 112 puanla 7. sırada tamamlarken, babası Yaşar Bonomo, mutlu ve sevinçli olduğunu dile getirdi.

Oğlunun performansını çok başarılı bulduğunu tekrarlayan Yaşar Bonomo: "Oğlum daha 25 yaşında. Avrupa 7.si oldu. Ben guru duydum. Oğlum çok güzel yarıştı. Kendi aralarında oy veren ülkeler var. İsrail 1 puan verdi. Allah razı olsun. Oğlum daha güzel yerlere gelecek. Mutluyuz. Sevinçliyiz. diyerek oğlunun Başarsını tebrik etti.

Sabah
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
can-i-yediler--2299103.Jpeg

CAN’I YEDİLER!

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda Can Bonomo ‘Love Me Back’ adlı şarkıyla 112 puan alarak 7’nci oldu. Rusya ‘ninelerle’ ikinci olurken, Türkiye 16 ülkeden sıfır puan aldı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilen 57. Eurovision şarkı yarışmasında birincilik İsveç’in oldu. Yarışmanın başından beri favori gösterilen İsveç temsilcisi Loreen, “Euphoria” adlı şarkısıyla toplam 372 puan alarak birincilik ipini açık ara göğüsledi. Loreen’in oylama sırasında sanki kazanacağını biliyormuşçasına rahat ve sakin tavrı dikkat çekti.
Katılımcı 42 ülkenin oylama yaptığı gecede Türkiye’yi “Love Me Back” adlı şarkısıyla temsil eden Can Bonomo 112 puanla yedinci olurken, ikincilik Rusya, üçüncülük ise Sırbistan’ın oldu. Yarışmanın ev sahibi Azerbaycan ise geceyi dördüncülükle bitirdi.
Türkiye saatiyle 22:00’dan itibaren yayınlanmaya başlanan yarışmada, Can Bonomo ve ekibimizin performansı salondakiler tarafından dakikalarca alkışlandı. Türk ekibi salonu dolduran Azerbaycanlıların yoğun tezahüratları eşliğinde sahneye çıktı. Puanlama sırasında Azerbaycan halkı Türkiye’ye gelen puanları alkışlar ve tezahüratlarla karşıladı.
Türkiye’ye İngiltere, Norveç ve İsrail’den 1, Danimarka’dan 2, Romanya, Avusturya, İsviçre ve Macaristan’dan 3, Bosna-Hersek’ten 4, San Marino ve Fransa’dan 5, İsveç’ten 6, Belçika, Bulgaristan ve Gürcistan’dan 7, Malta, Makedonya, Hollanda ve Almanya’dan 8, Arnavutluk’tan 10 ve Azerbaycan’dan 12 puan geldi.
Oylamada Türkiye ise Macaristan’a 1, Malta’ya 2, Yunanistan’a 3, Romanya’ya 4, Arnavutluk’a 5, İsviçre’ye 6, Rusya’ya 7, Makedonya’ya 8, Bosna-Hersek’e 10, Azerbaycan’a 12 puan verdi.
Yarışmanın şov bölümünde Azerbaycan’ın Tarkan’ı olarak bilinen ve aynı zamanda devlet başkanı Haydar Alliyev’in de damadı olan Emin Ağalarov, dans ekibi eşliğinde bir şarkı seslendirdi. Azerbaycan folklöründen örneklerin yer aldığı görkemli açılış gösterisi de büyük ilgi gördü.
Aylardır Eurovision’a hazırlanan Azerbaycan halkının ve organizasyonda görevli olan Azerbaycanlıların, başından sonuna bir bayram havasında geçen yarışma sonrasında duydukları mutluluk ve gurur yüzlerinden okunuyordu.

fft16_mf2299102.Jpeg


fft16_mf2299115.Jpeg


fft16_mf2299092.Jpeg

Yarışmayı birinci tamamlayan İsveç?Loreen’in ‘Euphoria’ adlı şarkısıyla Eurovision tarihinin en yüksek 2. puanını aldı. 42 ülkeden toplam 372 puan alan Loreen’in şaşkınlığı yüzünden okunuyordu. İsveç temsilcisi birinciliği kazandığı şarkıyla tekrar sahnede izleyenleri coşturdu


Milliyet
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Taebrikler :cicek:
Bu arada Can Bonomo daha yüksek puan hakediyordu bence.
 

-Gizem-

Daimi Üye
Katılım
3 Mayıs 2012
Mesajlar
995
Tepki
561
Puan
93
Konum
Ankara
Açıkçası ben beğenmedim şarkıyı. Can bonomodan da hiç haz almıyorum. Tabii ki kazanmasını isterdim ülkemizi temsil ediyor sonuçta ama olmuyorsa yapacak bir şey yok. İsveçi tebrik ediyorum.
 

füreyya

Daimi Üye
Katılım
1 Eylül 2011
Mesajlar
2.315
Tepki
2.323
Puan
113
Konum
...
İsveç'in şarkısı berbat, hiç sevmedim
bu kadar aptal bir şarkı ve şarkıcı nasıl seçildi anlayamadım.
Haaaaiiiyyya diye bağırınca sanat mı oluyor.
Can bonomo'nun hakkını yediler.hatta nineler kazansaydı gam yemezdim.daha da erovision'u izlemem
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
448152817393.jpg

Can Bonomo Türkiye'ye döndü

Eurovision şarkı yarışmasında 7’inci olan Can Bonomo, Türkiye’ye döndü. Bonomo, “42 ülke arasında 7’inci olmak başarıdır” dedi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 57. Eurovision'un finalinde 26 ülke arasından 112 puanla 7. olan temsilcimiz Can Bonomo, Türkiye'ye döndü.

Yakınları ve sevenleri tarafından Atatürk Havalimanı'nda karşılanan Bonomo, fotoğraf çektirme geri çevirmedi. Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Can Bonomo'ya havaalanı personeli de sevgi gösterisinde bulundu.

Havalimanı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bonomo, "42 ülke arasında 7'inci olmak başarıdır. Derece dışında her şey çok güzeldi. Yarışmada benim de fovorilerim vardı. Favorilerim beklediğim gibi sıralamada üstümde yer aldı. İsveç benim de favorimdi. Sıralamada bazı sürprizler olsa da genelde sıralama beklediğim gibi çıktı" dedi.

Can Bonomo, daha sonra ekibiyle birlikte Atatürk Havalimanı'ndan ayrıldı.

Sabah
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
8222542886.jpg

Azerbaycan'dan Eurovision dersi

Bir haftadır Eurovision'la yatıp kalkan Azerbaycan muhteşem bir şovla tarihin en güzel organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Başkent Bakü'de yarışmanın düzenlendiği saatlerde sokakta hayat durdu

Türkiye olarak Eurovision'ı hep ciddiye alan, birincinin omuzlara alındığı, sonuncunun kötülendiği bir ülkeydik. Her yıl, kim hangi şarkıyla gidecek tartışmalarının en hararetli yaşandığı ülke... Ama anladım ki Azerbaycan'ın yanında Türkiye'de olanlar hiçmiş. Bu ülkeye adım attığım çarşamba gününden beri tüm ülke Eurovision ile yatıp Eurovision ile kalktı. Radyolar, televizyonlar, sokaklar, giysiler, indirimler hep Eurovision'a bağlanıyordu eninde sonunda. Ülkedeki tüm saatler bu yarışmaya ayarlanmıştı. Ve önceki gece o saat 24.00'te durdu, gece 04.00'te yeniden atmaya başladı. O 4 saat boyunca sokaklarda kimse yoktu. 25 bini Crystal Hall'da toplanmış, diğerleri ya evlerinde ya da lokantalarda bir araya gelmişti. Saatler gece 12'ye yaklaştığında bir sunucu sahneye çıktı ve "Avrupa seni izliyor sesin çıksın Bakü" dedi. Ve zaman geldiğinde o güzel iki sunucunun anonsuyla yarışma başladı. Sanki herkes tam bir yıldır bu anı bekliyordu. Crystall Hall'da ilk şarkıda çıt çıkmıyordu. Zaten oldukça yavaş ve heyecansız İngiltere sahnedeydi.

ALKIŞTAN AVUÇLARIM PATLADI
Zaman geçti, önce Azerbaycan 18'inci sırada da Türkiye'den Can Bonomo sahne aldı. Herkes ayaktaydı. Bayraklar, çığlıklar, danslar birbirine karıştı. Can sahnede şarkısını söylerken gözlerimin dolduğunu hissettim. Şarkı bittiğinde de avuçlarım patlayana kadar alkışladım. O birinci olmasa da hem benim hem de Azerilerin gönlünün birincisiydi. Ardından şarkılar bitti ve oy verme işlemi başladı. Ancak öncesinde şunu söylemeliyim ki başında Cumhurbaşkanı'nın eşi Mihribah Aliyeva'nın bulunduğu Eurovision Tertip Komitesi inanılmaz, muhteşem bir iş başarmış. Orada sohbet etme imkânı bulduğum bir İngiliz Eurovision yetkilisi, bugüne kadar düzenlenen en muhteşem şovun Bakü'de gerçekleştiğini söyledi. Gerçekten salonda televizyonda izlenenden çok farklı bir atmosfer vardı. İnsanın içine işleyen bir müzik silsilesi, sadece ama sadece 30 saniyede değiştirilen sahneler, televizyondan görülmeyen ama birbirinin önüne geçen onlarca kamera... Sonuçlar açıklandıkça salondaki herkes birbirine oy veren komşulara gülmekten kendini alamadı. Her bir Balkan ülkesi komşusuna oy verdiğinde "pehhh" sesleri yükseldi. Tüm bunlar arasında Rus "Nineler" salondan en büyük alkışı aldı.

25 BİN KİŞİ 10 DAKİKADA ÇIKTI
Yarışma bittikten sonra 25 bin kişilik salon 10 dakika içinde boşaldı. İsteyenler otobüslerle kentin merkezindeki meydanlara bırakıldı. Muhteşem organizasyon hiçbir aksaklık yaşanmadan son buldu. Türkiye'ye gelince... 7'nci olduk. Ancak her şeyden öte amatör bir şarkıcının çok özel performansına şahit olduk. Azerbaycan, "yeni yüzünü" önce Avrupa'ya ardından da dünyaya tanıtma fırsatının bütün avantajlarını sonuna kadar kullandı. Bir sonraki adaylık yarışları olan olimpiyatlar için altın bir fırsat kazandı. Türkiye'yi "Love Me Back" şarkısıyla temsil eden Can Bonomo yarışmanın ardından Twitter'da "Çok keyifliydi" diye yazdı. Bonomo, "7 de olur? Olmaz mı? Teşekkür ederiz. Çok keyifliydi. Sağ olun. Konserlerde görüşmek üzere. Rock'nRollar için Rock vakti" diye yazdı. Türkiye'ye tek birinciliği kazandıran Sertab Erener de Twitter hesabında, "Can Bonomo elinden gelenin en iyisini yaptı. Çok uzun ve stresli bir süreç çünkü. Tebrikler" yorumunda bulundu.
Sabah
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
9249978644.jpg


Loreen: İsveç'te buluşalım

Eurovısıon galibi İsveçli Loreen, yarışmadan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Loreen, ona inandıkları ve bu performansı sergilemeye fırsat verdikleri için İsveç halkına teşekkürünü iletti.

Yarışmaya çok uyuyarak ve çok yemek yiyerek sadece performansına odaklanarak hazırlandığını söyleyen İsveçli sanatçı, şarkısı Euphoria'nın olabildiğince uzun süre dillerden düşmeyeceğini umut ettiğini söyledi. Dansının ne anlama geldiğinin sorulması üzerine Loreen, dansının özgürlüğü tanımladığını belirterek "Hiçbir kural yoktur, ne hissettiğinizi gösterir, ne olmak istersen ol" diye konuştu. Loreen herkesi 2013'te İsveç'teki organizasyona davet etti.
Sabah
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst