İşte Türk öğretmeninin profili

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.557
690885_detay.jpg

Öğretmen maaşları 8 kat geriledi...

Türk Eğitim-Sen’in 6 bin 703 öğretmenle yaptığı araştırmaya göre öğretmenlerin mesleğine duydukları sevgi her geçen yıl azalıyor. Yüzde 77’sinde göreve başladığı ilk günden bugüne kadar mesleğine duyduğu sevgi azalmış. 100 öğretmenin yaklaşık 68’i imkânı olsa başka iş yapacak.

100 öğretmenin 77’sinin borcu var ve bu yüzden sağlık sorunlarıyla boğuşuyor. Yüzde 68’i rotasyona karşı. Yüzde 15.7’si özür grubu tayinlerinin yılda en az iki kere yapılmasını talep ediyor. Yüzde 62.2’si performans yönetim sisteminin uygulanmasına karşı çıkıyor. Öğretmenlerin maaşları 1500 ile 2 bin 501 TL arasında değişiyor. Eğitim Bir-Sen’in araştırmasına göre de öğretmen maaşları 88 yılda altın bazında sekiz kat geriledi.

Alıntı :

flamingo

Daimi Üye
Tepki
6.628
neden sadece hep öğretmenler ön planda bende bunu anlamıyorum..bu zamanda kimin borcu harcı yok ki..bu maaş dengesizliği her meslekte var..sadece öğretmenlere has bir durum değil..

swett_dreams

Aktif Üye
Tepki
117
neden sadece hep öğretmenler ön planda bende bunu anlamıyorum..bu zamanda kimin borcu harcı yok ki..bu maaş dengesizliği her meslekte var..sadece öğretmenlere has bir durum değil..

sana kesinlikle katılıyorum ayrıca ayda 800 tl ye ev geçinriyo çoğu kişi tatili bol bide bunların üzerine şikayet ediliyor. 4 yıllık üni. mezunu mühendisler 900 tl lerden işlere başlıyorlar.yılda 1 hafta tailleri belki var belki yok bu insanlar çok nankörleşti gibi geliyo bana yaa.sabah haberlede dinledimde ondan böyle sinirlendim :kizdim::sinir::sinir:

GamzeLi

Aktif Üye
Tepki
94
Bir öğretmenin kafasına rahat ders anlatabilmesi için maaşını ay sonunu düşünmemesi lazım ki eğer düşünüyorsa işte film kopar siz daha bu öğretmenden yeni bir nesil beklemeyin.

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.375
Öğretmenlerin aldığı maaşları nekadar az nekadar çok bilmiyorum ama bildiğim ülkemizde okadar askari ücretle ev geçindirmeye çalışan aileler varki bunlar dile bile getirilmiyor tamam öğretmenlerimize sonsuz saygım var gelecek onların eseri ama sözüm meclisden dışarı hepsini kastedmiyorum tabi sınıfındaki öğrenciler haylaz diye derse girmemk gibi bir lüksleri varmı okula katkı payı parası veremeyen ailelerin çocuklarını sınıfta arkadaşlarının yanında rencide etmeye hakları varmı bunu merak ediyorum merak ettiğim diğer bir konuda maaşları bukadar azken hepsinin altında nasıl oluyorda son model arabaları oluyor bunuda anlamış değilim doğrusu dediğim gibi sözüm meclisden dışarı şimdi bazı arkadaşlarım bana kızacaktır benim burda çocuklarımın okulunda ve diğer okullardaki öğretmenlerin arabalarını görünce şaşkınlığımı dile getirmeden de edemiyorum:lilav:

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.521
:cokkomik:çok hoşsun sıla
arabalarını merak ettin demek
söyleyim o zaman; eve iki maaş giriyorsa o arabaları almak çok kolay
tek olursa işte o burada anlatılan mağdur öğretmendir:durbun:

flamingo

Daimi Üye
Tepki
6.628
Öğretmenlerin aldığı maaşları nekadar az nekadar çok bilmiyorum ama bildiğim ülkemizde okadar askari ücretle ev geçindirmeye çalışan aileler varki bunlar dile bile getirilmiyor tamam öğretmenlerimize sonsuz saygım var gelecek onların eseri ama sözüm meclisden dışarı hepsini kastedmiyorum tabi sınıfındaki öğrenciler haylaz diye derse girmemk gibi bir lüksleri varmı okula katkı payı parası veremeyen ailelerin çocuklarını sınıfta arkadaşlarının yanında rencide etmeye hakları varmı bunu merak ediyorum merak ettiğim diğer bir konuda maaşları bukadar azken hepsinin altında nasıl oluyorda son model arabaları oluyor bunuda anlamış değilim doğrusu dediğim gibi sözüm meclisden dışarı şimdi bazı arkadaşlarım bana kızacaktır benim burda çocuklarımın okulunda ve diğer okullardaki öğretmenlerin arabalarını görünce şaşkınlığımı dile getirmeden de edemiyorum:lilav:

sana katılıyorum canım sonuna kadar

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar