İstanbul'un Dört Köşesinden İftar Mekanlari!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli


vpLJPp.jpg


İstanbul’un Dört Bir Köşesinden En İyi İftar Mekanları

Doyasıya yaşadığımız ramazan günleri bu sene de bütün ihtişamıyla gelip, hayatlarımızı zenginleştirdi. Ayın manevi zenginliği, eş dost toplanmaların vazgeçilmez keyfiyle birleşince yine hiç bitmesin istenen günler yaşanmasına sebep oldu, olmaya devam ediyor.

Büyük ailelere sahip olanlar, eşi, dostu tanıdığı ile keyifli iftarlara imza atmak isteyenler ve Ramazan’a özel lezzetlerin ve ortamların keyfini çıkarmak isteyenler için ise akla ilk gelen soru bu sene de “İftara nereye gitsek?” oldu. Biz de bu yazımızda İstanbul’un dört bir köşesinden en iyi iftar mekanlarını derledik ve bir çok semtte yer alan mekanı mercek altına alarak sizi kıtalar değiştirmek zorunda bırakmayacak muhteşem mekanlar tavsiye ettik.

Ln4ODb.jpg


Tavacı Recep Usta – Bostancı

Bostancı’da hizmet veren, tertemiz ve geniş bir mekan burası. Klasik kebapçı anlayışından farklı anlayış benimseyen işletme lezzetleriyle göz dolduruyor. Oldukça geniş bir menüye sahip olan mekan, kalabalık aileler için iyi bir toplanma seçeneği olarak karşımıza çıkıyor. Çok sevilen ve tercih edilen mekanlardan birisi olduğundan rezervasyon yaptırarak yerinizi ayırtmanız gerekiyor.

Meşhur Tavacı Recep Usta İletişim
Adres: Bostancı Mahallesi, Yazmacı Tahir Sokak, No 22, Kadıköy, İstanbul

r2VJ11.jpg


Zamane Kahvesi – Nişantaşı

Nişantaşı’nın en merkezi yerlerinden birinde bulunan Zamane Kahvesi, zengin menüsü, ilgili çalışanları, geniş kapasiteli hizmet alanıyla iftar için ön plana çıkan mekanlardan biri haline geliyor. Özellikle kalabalık arkadaş grupları için rahatlıkla tercih edilebilecek yerlerden.

Zamane Kahvesi İletişim
Adres: Teşvikiye Mahallesi, Vali Konağı Caddesi, No 85, Şişli, İstanbul

7NbyDa.jpg


Boon Cafe – Çengelköy

İstanbul’da deniz kenarı mekan denilince akla ilk gelen yerlerden birisi olan Boon Cafe, Ramazan’da da geniş menüsü, ferah mekanı, göz alıcı sunumları ve hızlı sevisiyle ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Bu aya özel hazırlanan iftar menüsü de mekanda servis ediliyor.

Boon Cafe İletişim
Adres: Çengelköy Mahallesi, Çengelköy Caddesi, Kara Sokak, No 1/A, Üsküdar, İstanbul

ProOD7.jpg


Mabeyin Restaurant – Altunizade

İftar deyince özellikle Anadolu yakasında oturanların aklına gelen ilk mekanlardan birisi de tabi ki Altunizade’de bulunan Mabeyin Restaurant. Yıllardır sürdkleri kaliteli ve üst düzey himet anlayışlarını ve çizgilerini bu sene de bozmayarak, ziyaret edenlerin memnuniyetle ayrılmasını garanti ediyorlar. Otantik bir havaya ve çok güzel bir bahçe tasarımına sahip olan mekanda iftar menüleri ile Ramazan ayında da hizmet veriliyor. Kalabalık iftarlar ve çocuklu aileler için cazip bir mekan olarak karşımıza çıkıyor.

Mabeyin Restaurant İletişim
Adres: Burhaniye Mahallesi, Eski Kısıklı Caddesi, No 7, Üsküdar, İstanbul

9d5DNr.jpg


Şazeli Restoran – Florya

Olağanüstü bir manzaranın yanı başında kurulan, lüks ve zarafetten vazgeçemeyenlerin vazgeçilmez adreslerinden birisi olan Şazeli, iftar için de kapılarını sonuna kadar açıyor. Özellikle mekanda mevcut oyun alanları, çocuklu ailelerin de rahatça tercih etmesinde önemli rol oynuyor.

Şazeli İletişim
Adres: Şenlikköy Mahallesi, Yeşilköy Halkalı Caddesi, No 10, Bakırköy, İstanbul

qWlJvQ.jpg


Çanak Kebap & Katmer – Acıbadem

Acıbadem ve çevresinde kebapçı denilince herkesin aklına ilk gelen mekanlardan birisi Çanak Kebap & Katmer. İyi kebabın nasıl yapılacağını oldukça iyi bilen mekan, Ramazanda iftar menüleriyle de göz dolduruyor.

Çanak Kebap & Katmer İletişim
Adres: Acıbadem Çanak Kebap Acıbadem Caddesi No: 115 Kadıköy / İstanbul

MvyaD2.jpg


Çatladıkapı Sosyal Tesisleri – Fatih

Deniz gören mekanları sevdiğinizi biliyoruz ve biz de bu yüzden size Çatladıkapı sosyal tesislerini şiddetle öneriyoruz. İlgili personeli, lezzetli yemekleri ve geniş iç mekanıyla iftar için gidilebilecek en güzel yerlerden bir tanesi.

Çatladıkapı Sosyal Tesisleri İletişim
Adres: Küçük Ayasofya Mahallesi, Kennedy Caddesi, Sultanahmet Kavşağı Karşısı, Fatih, İstanbul

Q7lp2G.jpg


Hidiv Kasrı – Beykoz

Beykoz’un ihtişamlı göz bebeği Hidiv Kasrı. Buram buram Osmanlı esintisi, olağanüstü bir deniz manzarası, yemyeşil bir bahçe ve leziz Ramazan menüleri ile bir iftardan bekleyeceğiniz her şeyi karşılıyor.

Hidiv Kasrı İletişim
Adres: Çubuklu Mahallesi, Çubuklu Korusu, No 32, Beykoz, İstanbul

XXoE6j.jpg


Lokma – Rumelihisarı

İstanbul’un en güzel yerlerinden birisi olan Rumelihisarında bulunan, ve bir çok İstanbullunun çok severek gittiği Lokma, Osmanlı mutfağının en önemli lezzetleriyle donattıkları iftar menüsüyle bu Ramazanda da ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Lokma İletişim
Adres: Yahya Kemal Cad. No:12 Rumelihisarı – İstanbul
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    37,1 KB · Görüntüleme: 40
  • 2.jpg
    2.jpg
    43,6 KB · Görüntüleme: 42
  • 3.jpg
    3.jpg
    42,3 KB · Görüntüleme: 48
  • 4.jpg
    4.jpg
    46,3 KB · Görüntüleme: 45
  • 5.jpg
    5.jpg
    49,4 KB · Görüntüleme: 53
  • 6.jpg
    6.jpg
    59,8 KB · Görüntüleme: 47
  • 7.jpg
    7.jpg
    61,4 KB · Görüntüleme: 38
  • 8.jpg
    8.jpg
    37,4 KB · Görüntüleme: 47
  • 9.jpg
    9.jpg
    45,2 KB · Görüntüleme: 43
  • 10.jpg
    10.jpg
    51,1 KB · Görüntüleme: 47

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst