İstanbul'da yalancı bahar

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
İstanbul'da yalancı bahar

İstanbullular, dün güne lapa lapa yağan karla uyandı, bugün ise kuvvetli lodosla birlikte sıcaklık artacak.



582430_detay.jpg




HT İSTANBUL
Geçtiğimiz günlerde kısa süreli yağan kar, dün sabah yine yüzünü gösterdi. İstanbullular, sabah güne, sulu kar yağışı ile uyandı. Sabah erken saatlerde başlayan yağmur, bazı bölgelerde zaman zaman yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı, kentin yüksek kesimlerinde daha yoğun olarak görüldü. Kar yağışı özellikle Çamlıca tepesinde güzel görüntüler oluşturdu.
Lapa lapa yağan kar, Çamlıca’daki ağaçları beyaz örtüyle kapladı. Çamlıca tepesinde güzel görüntüler oluşturdu. Güzel manzaranın tadını çıkarmak isteyen bazı vatandaşlar, karın altında dolaştı. Kar yağışı, Beyoğlu bölgesinde de etkili oldu. Hava sıcaklığı düşerken yağışla birlikte İstanbullular, yine trafik çilesi yaşadı. Özellikle E-5 Karayolu, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde kar yağışıyla birlikte trafik durma noktasına geldi. İstanbullular, işyerlerine ve okullarına ulaşmakta güçlük çekti.
13 DERECE OLACAK
Dün sabah yüzünü gösteren kar yağışı öğle saatlerinde etkisini kaybetti. Soğuk hava, bugünden itibaren yerini ılık havaya bırakacak. İl Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, bugün ve yarın kentte hava sıcaklığının lodosla mevsim normallerinin üzerine çıkacağını açıkladı. Yıldırım, “Bugün hava, parçalı bulutlu olacak. En düşük sıcaklığı 5, en yüksek ise 13 derece bekliyoruz. Pazar günü aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. En düşük 9, en yüksek 12 derece sıcaklık öngörülüyor.
Pazartesi günü parçalı çok bulutlu, sabahın ilk saatlerinde sağanak yağışlı, gün içerisinde parçalı bulutlu geçmesini bekliyoruz. En düşük sıcaklık 10, en yüksek ise 16 derece tahmin ediliyor” dedi. Hafta sonu lodosun kuvvetli eseceğini belirten Yıldırım, soba zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.
1954
1954’te insanlar buz tutan Boğaz’ı yürüyerek geçti.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst