İstanbul'da fırtına paniği

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
imgHaberFlash.jpg


İstanbul'da fırtına paniği

İstanbul'da öğleden sonra başlayan fırtına tozu dumana kattı. İlk bilgilere göre fırtına nedeniyle yaralananlar var.

İstanbul'da şiddetli fırtına, vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Edinilen ilk bilgilere göre megakentte pek çok binanın çatısı uçtu, camlar kırıldı, fırtına büyük maddi hasar verdi. Özellikle öğle yemeği için pek çok insanın dışarıda olduğu saatlerde fırtınanın şiddetinin artması yaşanan paniğin daha büyük olmasına neden oldu.

Nişantaşı'nda iskele devrildi

Fırtınadan en çok etkilenen yerlerden biri de Nişantaşı oldu. İnşaat halindeki binanın dışına kurulan iskele çöktü. İşçilerin altında kaldığı bildirildi.

Boğaziçi Köprüsü ulaşıma kapatıldı

Şiddetli fırtına nedeniyle Boğaziçi Köprüsü ulaşıma kapatıldı.

Vapur seferleri iptal

Deniz ulaşımı fırtına nedeniyle durdu, vapur seferleri iptal edildi.

Meteoroloji'den uyarı

Rüzgarın hızının 100 km.'ye ulaşması bekleniyor.

E-5'te trafik durma noktasına geldi

Fırtına Yenibosna'da ağaçları devirdi. Devrilen ağaç sebebiyle Yenibosna E-5 bağlantı yolu bir süre trafiğe kapandı.

Meteoroloji'den alınan bilgiye göre, iç ve batı bölgelerde görülecek yağışların, Ege, Marmara ve Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Havanın hafta sonuna kadar yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Tren seferleri durduruldu

Tren yoluna devrilen ağaç nedeniyle tren seferleri durduruldu.

Paniğe kapılanlar Twitter'da yaşadıklarını ve gördüklerini paylaştılar. İşte onlardan birkaçı;

Harbiye Nişantaşında camlar kırılmaya başladı ...

Yıllar önce Bodrum'da yakalandım bu fırtınaya.Tekne marinada bağlıyken ters dönmeye kalktı.Dışarı kendimi zor attım.
O gün dört tekne battı.

İstinye Park Bigplate bahçe darmadağın. Garsonlar devrilen saksıları tutmaya çalışıyor.

Afetle şaka olmaz.

Su an nisantasindayim ve cok kotu olaylar oldu biranda. Yogun bir firtina koptu ve insaat iskelesi yikildi insanlar altinda kaldi. Allahim:(

Boğaziçi Köprüsü'nde araçlar fırtınadan ilerleyemiyor.

İstinyepark'ta kasırga çıktı masalar uçtu ne fırtına var be

Beyoğlu uçuyor. Bacalar yıkılıyor. 110 yıllık Suriye Pasajı bile zor dayanıyor. Penceremin önüne parçalar dökülüyor.

Ankara, Konya ve Eskişehirden de fırtına uyarisi var.. Mayalar hakli mi yoksa !!!!!!!

Camlicada catilar parcalanmaya basladi

Tüm semtlerde hortum firtina var !!!! KIRMIZI ALARM DOĞAL AFET UYARİSİ ... İşi olmayan çıkmasın....

Bak işte yaklaşıyor Fırtına. Diyordu şarkı, ne yaklaşması;yıkıyor vallahi! Tırstım arkadaş...

Camlicada korkunc bir ruzgar var durum kotu. Bacalar yikilmaya basladi

Fırtınalar koparsa kopsuuun...))) Buna elektik fırtınası denir arkadaşlar.Mevsim dönümlerinde olur.En fazla yarım saat sürer.

Firtina bastirdi, gemiler yana egildi! Bina sallaniyor ruzgardan! Boyle sey gormedim!!

galiba hortumun içine girdik şu anda A blok yerinden çıkabilir o derece :l

Kum fırtınası sanki

Ankara uçuyor...

Güneşli'de büyük fırtına, neye uğradığımızı şaşırdık

Fırtına tozu dumana kattı Kanyon'da



Sabah
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
16397324.jpg


İSTANBUL'DA TUFAN

Meteoroloji denizlerde fırtına ve şiddetli yağışlara karşı uyardı. İstanbul'un büyük bölümünde toz bulutu altında kaldı. İstanbul’da Lodos etkili olurken, Meteoroloji'nin verilerine göre, Türkiye Tam Fırtınanın etkisi altında. 89-102 km arası Tam Fırtına kapsamına girerken, Datça'da rüzgar 137 km. hızla esiyor. Meteoroloji, İstanbul'da fırtınanın hızının 100 km'ye kadar çıkacağını açıkladı. Boğaziçi Köprüsü tedbir amaçlı kapatıldı. Marmara'da etkili olan fırtına gece yarısına kadar sürecek.

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ KAPATILDI

Trafik Kontrol Merkezi yetkilileri, Boğaziçi Köprüsü’nde Anadolu - Avrupa geçişinde şeritler kapatıldığını bildirdi. Avrupa - Anadolu geçişinde ise polis ekipleri kontrollü geçiş sağlıyor. Köprüde, rüzgarın şiddetine göre geçişlere izin veriliyor. Sürücülere köprüden geçerken direksiyonu sıkı tutmaları uyarısı yapıldı.


GSM HATLARINDA SORUN


İstanbul'da bazı GSM hatlarında sorun yaşanıyor.


KAPALIÇARŞI'NIN ÇATISI ZARAR GÖRDÜ


İstanbul'da yaşanan şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle Kapalıçarşı’nın çatısı zarar gördü, Bayrampaşa’da bir caminin minaresi çöktü.


NİŞANTAŞI'NDA BİNANIN DIŞ KAPLAMASI ÇÖKTÜ


Nişantaşı’nda inşaat halindeki bir binanın dış kaplaması büyük bir gürültüyle çöktü.


FIRTINA BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ / WEB TV

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, iç ve batı bölgelerde görülecek yağışların, Ege, Marmara ve Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı, batı bölgelerde 6 ila 8 derece azalacak, iç ve doğu bölgelerde 8 ila 10 derece artacak. Rüzgarın, genellikle güneyli yönlerden orta kuvvette, İç ve Batı bölgelerde kuvvetli yer yer fırtına (70-90 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

TÜM MARMARA FIRTINANIN ETKİSİ ALTINA GİRDİ

Marmara'da etkili olan fırtına gece yarısına kadar etkili olacak. Meteoroloji, vatandaşları fırtınaya karşı uyardı.

İşte Meteoroloji'nin internet sitesinde yayınlanan uyarılar;

RÜZGARIN 137 KM

"Güneyli yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgar, halen iç ve batı bölgelerde etkili olmaya devam ediyor. Bugün şu ana kadar ölçülen gün içi maksimum rüzgar hızı değerleri; Datça 137, Amasra 125, Şarkikaraağaç 120, Elmadağ 110, Foça 108, Şuhut 101, Fethiye 88, Bodrum 87, Güney 82, Cihanbeyli ve Emirdağ 81, Yatağan 75, Zonguldak 73, Afyon'da 65, Ankara'da 60 km/saat'tir.

Rüzgarın Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Marmara'nın güneyi ile akşam saatlerinden itibaren Marmara bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde (60-80 zaman zaman hamleli olarak 100 km/s) esmesi beklenmektedir."

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın iç ve batı bölgelerde kuvvetli yer yer fırtına (70-90 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

FIRTINA MARMARİS'İ VURDU / WEB TV

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Çarşamba günü Ege, Marmara ve Batı Akdeniz bölgesinde görülecek yağışların, kuvvetli ve fırtına şeklindeki rüzgarla birlikte etkili olacağı tahmin edilmektedir.
Kuvvetli yağış ve fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Yağışların Ege, Marmara ve Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları öneriliyor.

FIRTINAYA DİKKAT!

Muğla ve ilçelerinde kuvvetli yağış ve fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor. Rüzgarın hızı zaman zaman saatte 80 kilometreye ulaştı.

Muğla Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, il genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak etkisini gösteriyor. Rüzgar, güney ve batı yönlerden yer yer fırtına şeklinde esiyor. Fırtına nedeniyle Muğla'da çok sayıda iş yerinin tabelaları düştü. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait çadır spor salonunun çatısındaki brandalar uçtu.

Sürücüler ve vatandaşlar, fırtına ve yağış nedeniyle zor anlar yaşadı.

İZMİR’DE YARIM SAATLİK YAĞMUR HAYATI FELÇ ETTİ

İzmir’de, sabah saatlerinde başlayıp, yaklaşık yarım saat süren fırtına ve sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. Yağmur, havadaki çöl tozu nedeniyle çamurlu yağarken, ağaçlar devrildi, yollar da su birikintileri oluştu, maddi hasarlı kazalar meydana geldi.

Meteoroloji yetkilileri ve İzmir Valiliğ’inin, dün yaptığı fırtına ve sağanak yağış uyarısı, kentte sabah saatlerinden itibaren etkili oldu Saat 09.00 sıralarında başlayan ve saatteki hızı 60 kilometreyi bulan fırtına ve sonrasında oluşan sağanak yağış, kentin bazı bölgelerinde hayatı kısmen felç etti. Fırtınayla birlikte bazı ağaçlar devrilirken, yağmur nedeniyle de yollar da su birikintileri oluştu, maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Körfezdeki yüksek dalgalar nedeniyle vapur seferleri aralıklarla iptal edildi. Fırtına ve yağmurdan İzmirliler de tüm hazırlıklarına rağmen zor anlar yaşadı. Havadaki çöl tozu nedeniyle yağmur özellikle ilk dakikalarda çamurlu yağdı.

Yarım saatlik fırtına ve yağmurun ardından yüzünü gösteren güneş ise şaşırttı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri de, alarma geçerek, baskın ihtimaline karşı önlemler aldı. Meteoroloji Bölge Müdürü Murat Şahin, fırtına ve sağanak yağışın yarın öğlen saatlerine kadar tüm Ege Bölgesi’nde etkili olacağını, yarım saat içinde metrekareye 10 kilogram yağış düştüğünü belirtti. Şahin, fırtına şeklindeki bu rüzgarın, Kuzey Afrika çöllerinden toz taşınmasına neden olacağını, Aydın ve Muğla’da çamur şeklinde yağış olarak hissedileceğini dile getirdi.

KAR ERİMELERİ UYARISI

Yurdun doğu bölgelerinde kar erimleri beklendiğinden sel, su baskını, taşkın, heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekecek.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek rüzgarın, güneybatı bölgeler başta olmak üzere, yer yer toz taşınımı ile birlikte, çamur şeklinde yağışa neden olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara, karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları öneriliyor.

Hürriyet
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
firtina-etkili-oluyor-2201712.Jpeg


Fırtına can aldı

Fırtına yurdun pek çok bölgesinde etkili oluyor. Bir çok ilde ağaçlar devrildi, çatılar uçtu. Denizli'nin Çal ilçesinde şiddetli lodosun şarampole yuvarladığı 28 yaşındaki motosiklet sürücüsü yaşamını yitirdi. Isparta'da uçan çatı parçasının kafasına isabet ettiği 41 yaşındaki kadın ağır yaralandı

Kuvvetli fırtına İstanbulluları hazırlıksız yakaladı. Bir anda şiddetlenen rüzgar çatıları uçururken, Nişantaşı'nda bir inşaat iskelesi çöktü, çok sayıda yaralı olduğu tahmin ediliyor. Maltepe'de yolcu minibüsünün üzerine çatı uçtu.

Beşiktaş'ta araçların üzerine ağaçlar devrildi. Boğaz Köprüsü'nde güvenlik sebebiyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Fırtına sokaktaki insanları da hazırlıksız yakaladı. Toz fırtınası sebebiyle göz gözü görmedi. Yolda yürümekte güçlük çekenler çevredeki işyerlerine sığındı. Sallanan direklere tutunmaya çalışanlar ise tehlikenin farkında değildi... Bazı GSM hatlarında da sorun yaşanıyor. Kentin pek çok semtinde şiddetli rüzgar etkisini hissettirmeye devam ediyor.

İstanbul'un büyük bölümünde toz bulutu gözleniyor. Lodos yönlü rüzgar etkili oluyor..

ANKARA'da fırtına nedeniyle İbn-i Sina Hastanesi'nin Büyük Acil Servisi'nin çatısı uçtu. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.

Konya'da kum fırtınası etkili oluyor.

Denizli'de lodos sebebiyle hakimiyetini kaybeden motosikletin sürücüsü yaşamını yitirdi.

AFYONKARAHİSAR’DA FIRTINA ÇATILARI UÇURDU

AFYONKARAHİSAR’da dün gece yarısından itibaren etkili olan fırtına, binaların çatılarına ve elektrik direklerine zarar verdi.

Afyonkarahisar’da hızı saatte 100 kilometreye kadar çıkan rüzgar, bazı binaların çatılarına zarar verdi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’ndeki Kocatepe Hayvan Hastanesi’nin çatısı, fırtına nedeniyle uçtu. Çatıdan çıkan malzemeler ise kampüsün çeşitli yerlerine dağıldı. Kocatepe Hayvan Hastanesi’nin yanında kampüsün altyapı işleri yürüten işçiler, fırtına nedeniyle çatının zarar gördüğünü söyledi.

Rüzgar, şehir içinde de elektrik direklerinin yıkılmasına, bazı binaların çatılarındaki tuğlaların savrulmasına neden oldu. Vatandaşlar, rüzgar nedeniyle yürümekte zorluk çekti. Fırtınanın etkisinin gece yarısına kadar devam edeceği belirtildi.

METEOROLOJİDEN UYARI; FIRTINA YARIN ÖĞLE SAATLERİNE KADAR DEVAM EDECEK

İç ve batı bölgelerde fırtınanın etkili olduğu, rüzgarın Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Marmara’nın güneyi ile akşam saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, tahminler doğrultusunda bugün güneyli yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgar, halen iç ve batı bölgelerde etkili olmaya devam ediyor. Bugün şu ana kadar ölçülen gün içi maksimum rüzgar hızı değerleri; Datça 137, Amasra 125, Şarkikaraağaç 120, Elmadağ 110, Foça 108, Şuhut 101, Fethiye 88, Bodrum 87, Güney 82, Cihanbeyli ve Emirdağ 81, Yatağan 75, Zonguldak 73, Afyon 65, Ankara’da 60 km/saat oldu.


Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Marmara’nın güneyi ile akşam saatlerinden itibaren Marmara bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde (60-80 zaman zaman hamleli olarak 100 km/s) esmesi bekleniyor.

Kuvvetli fırtına nedeni ile meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç devrilmesi, toz taşınımı, görüş mesafesinde azalma, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenme gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Öte yandan, Türkiye’nin batı kesimlerinde görülen kuvvetli lodosun etkisiyle güney ve iç kesimlerde toz taşınımı beklendiğinden, hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşüş, çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.


Elektrik trafosunda yangın çıktı

Ortaca, Yatağan, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde de devrilen ağaçların enerji nakil hatlarına zarar vermesi nedeniyle elektrik kesintileri yaşandı ve Eskiköy'de bir elektrik trafosunda yangın çıktı. Bazı caddelerde trafik aksadı. Dalaman'da iş yerinin üzerine devrilen ağaç, maddi hasara yol açtı. Köyceğiz'de ise demirli bir tekne battı. Yatağan ilçesinde fırtına nedeniyle elektrik direkleri ve ağaçlar devrildi. Bazı bölgelere elektrik verilemiyor.

İzmir'e çamur yağdı

İzmir'de, sabah saatlerinde başlayıp, yaklaşık yarım saat süren fırtına ve sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. Yağmur, havadaki çöl tozu nedeniyle çamurlu yağarken, ağaçlar devrildi, yollar da su birikintileri oluştu, maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Yarım saat süren yağış sırasında Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, metrekareye 10 kilogram yağış düştü. Yağışın ardından ise güneş açtı. Uşak'ta çatılar uçtu Uşak'ta da fırtına nedeniyle bazı binaların çatıları, bazı işyerlerinin de tabelaları uçtu. Çatılar, 5 otomobilde maddi hasara neden oldu. Soba zehirlenmesinden dolayı 9 kişinin hastaneye başvurduğu kentin merkezinde zaman zaman elektrik kesintileri meydana geldi.

Milliyet
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
İstanbul'da hortum ve fırtına!

989720120418015800660.jpg


İstanbul’da etkili olan şiddetli rüzgar çatıları uçurdu. Yenibosna'da ağaçları devirdi. E-5 bir süre trafiğe kapatılırken Boğaz köprülerinde geçişler kontrollü yapılıyor...

İstanbul'da etkili olan lodos nedeniyle Boğaziçi Köprüsü'nde ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Rüzgarın hızının saatte 90 kilometreyi geçmesi halinde ulaşımın kontrollü olarak sağlandığı Boğaziçi Köprüsü, anlık olarak saatte 117 kilometreye çıkan rüzgarın etkisinde kaldı. Bunun üzerine güvenlik kuvvetlerince Boğaziçi Köprüsü girişlerinde trafik durdurularak, araçların kontrollü olarak geçişine izin verildi.

Rüzgarın hızının bir ara 120 kilometreyi geçmesi nedeniyle trafik tamamen durduruldu. Aynı uygulama, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde de gerçekleştirildi. Yetkililer, uygulamanın rüzgarın hızına bağlı olarak süreceğini kaydetti.

Piyalepaşa Mahallesi’nde meydana gelen hortum Toros Sokak’taki bir evin çatısını uçurdu. Evin çatısının bir tarafını tamamen sokağa uçuran rüzgar bacaları da yerinden söktü.

Olay anında boş olan sokakta bulunan araba ise hurdaya döndü. Vatandaşlar kendi imkânlarıyla çatıya çıkıp bazı parçaları sabitlemeye çalışıyor. Sokak çatıdan düşen moloz parçalarıyla tamamen kapandı.

Meteoroloji Marmara ve Ege bölgelerinde rüzgarın yer yer fırtına (70-90 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği konusunda uyarmıştı.


İstanbul'daki fırtınayla ilgili bilgiler şöyle:

- Fırtınanın şiddetiyle Boğaz Köprüsü sallantı olduğundan dolayı geçiş kontrollü olarak sağlanıyor...

- Haliç Köprüsü'nde reklam tabelası devrildi.

- Nişantaşı'dan bir inşaatın iskelesi yandaki karakolun üzerine çöktü. İki kişi yaralandı.

- Sarayburnu'nda içinde yolcuların olduğu bir teknede yangın çıktı. Teknedeki yangın söndüren gemisi tarafından söndürüldü.

- Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çatısı uçtu..

İSTANBUL İTFAİYESİ ALARM DURUMUNDA

İstanbul’u etkisi altına alan Lodos fırtınası nedeniyle İstanbul İtfaiyesi alarma geçti. Gelen ihbarlar doğrultusunda tüm ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor. Çok sayıda çatı uçması ve ağaç devrilmesi ihbarları alınıyor.
Karayolları Bölge Müdürlüğü güvenlik nedeniyle Boğaz Köprüsünü bir süre trafiğe kapattı. Saat 14.00 itibari ile geçişler kontrollü yapılıyor. Ekiplerin raporları geldikte kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Haber 7- İHA
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst