İstanbul'a kar geri döndü

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
1421066061049.jpg


İstanbul'a kar geri döndü

Uzmanlar, 'Asıl kış şimdi başladı' diyerek soğuk havaya dikkat çekti. İstanbul'da kar yağışı başladı.
İstanbul'a kar geri döndü

İstanbul'da yağmur bulutu nedeniyle gün, adeta geceye döndü. Bazı ilçelerde kar yağışı kendini gösterdi. Meteorolojiden ise bazı iller için yoğun kar yağışı uyarısı var.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Ülkemizin kuzeybatısında başlayan karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülen yağışların etkisini arttırarak akşam saatlerine kadar Trakya'da, öğle saatlerinden sonra ise Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir, Kütahya, Bursa'nın güney ve doğusu, Bilecik, Bolu ile Eskişehir'in batısında yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde devam etmesi beklendiğinden başta ulaşım olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

İSTANBUL'DA KAR BAŞLADI

İstanbul'da yola çıkan sürücüler kar sürprizi ile karşılaştı. Sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağışın, Beylikdüzü'nde kar yağışına döndüğü görüldü.

Beylikdüzü - Büyükçekmece arasında etkili olan kar yağışı, tipi şeklinde etkisi gösterdi. Kar yağışının aralıklarla devam ettiği belirtildi.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji, kuvvetli yağışlar ve rüzgarın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, heyelan, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı bacı gazı zehirlenmeleri, buzlanma gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğine dikkati çekti.

ULUDAĞ'DA KAR 3 METRE

Öte yandan, Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı bu sabah 3 metre olarak ölçüldü. Lodosun etkisiyle hava sıcaklığının yükseldiği Uludağ'da yağışın aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

TEKİRDAĞ'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa'da sabahın erken saatlerinde başlayan yağmur, öğle saatlerine doğru yerini kara bıraktı. Havanın soğumasıyla etkisini arttıran kar yağışı şehir merkezinde etkili oldu. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar otobüs duraklarına sığınarak korunmaya çalıştı.

Tekirdağ'da yollarda meydana gelecek olumsuz durumlara karşı ise, Karayolları 18. Şubesi ekipleri çalışmalara başladı. Karayolları 18. Şubesi'nden yapılan açıklamada, ekiplerin kar yağışının başlamasından itibaren göreve başladığı Malkara, Hayrabolu, Saray ve Şarköy yollarında tuzlama çalışmalarının yapıldığı belirtildi. Kar küreme araçlarının da görev aldığı ifade edilirken, zincirsiz araçların geçişine izin verilmeyeceği ve yolların trafiğe açık olduğu bildirildi.

Sabah
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Bizim burada ağaçlara çimenlere pudra şekeri serpilmiş gibi:utan:
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.653
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
:D bende pudra şekeri olup sizin ordaki en yakın ağaca serpileyim beni bi sirkele bacım :gul:
kendime gelem :nazo:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst